Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο Βενιζέλος στην «κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο Βενιζέλος στην «κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τίθενται όλα τα ζητήματα με οργανωμένο τρόπο και, έπειτα, ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα συζητάει το κάθε θέμα με τον πρωθυπουργό

Μίνι υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από τη Χαριλάου Τρικούπη. Παρόντες ήταν οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς και τα κομματικά στελέχη Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Καρύδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές κόντρες των τελευταίων ημερών σχετικά με τα προαπαιτούμενα συνέστησε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να «μαζευτεί» η συζήτηση. Τόνισε πως είναι άλλο η χαλάρωση της τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές στην πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση και άλλο η αλλαγή φάσης που έχει επέλθει μετά τις Ευρωεκλογές σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο. Σημείωσε πως πρέπει μεν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ωστόσο, πρόσθεσε, πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές σε θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

«Συζητάμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ που είναι η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και τα θεσμικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τίθενται όλα τα ζητήματα με οργανωμένο τρόπο και, έπειτα, ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητάει το κάθε θέμα με τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον αναφερόμενος στο στίγμα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ είπε πως αυτό θα προσδιοριστεί από θέματα όπως το φορολογικό, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης.

Μιλώντας για τη ΔΕΗ, προανήγγειλε εσωτερική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ ως προς τον τρόπο που θα εφαρμοστούν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως εσωτερική συζήτηση θα διεξαχθεί και σε άλλα θέματα που θα προκύψουν. Μάλιστα ανέφερε πως το κάθε υπουργείο θα πρέπει να περιγράφει καθαρά τους στόχους του, ούτως ώστε, προς την επίτευξή τους να συνδράμουν η κοινοβουλευτική ομάδα, οι τομείς και οι οργανώσεις του κόμματος. «Αυτά πρέπει να συνδιάζονται», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δεχεται από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τη δικογραφία για τα υποβρύχια. Μίλησε για επιχείρηση σκευωρίας, σκανδαλολογίας και λάσπης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως ενώ ο ίδιος έχει προτείνει βήματα εθνικής ενότητας και συνενόησης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου το μόνο που θέλου είναι να μη συνομιλούν με κανέναν, παρά μόνο με το κόμμα του Πάνου Καμένου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως η εξέλιξη του θέματος της δικογραφίας των υποβρυχίων γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την ανακοίνωση του Αρείου Παγου.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος μίλησε, επίσης, για το βασικό στόχο της αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Είπε πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Σε αυτό το σημείο ενημέρωσε τους συνομιλητές του πως στο πρώτο συνέδριο που προγραμματίζει το Ποτάμι θα εκπροσωπηθούν από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή.

Για την πορεία συγκρότησης κεντροαριστερού πόλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η στάση του είναι σταθερή, επίμονη και καθαρή σε ότι έχει ήδη πει στο πλαίσιο της «αναγέννησης της Κεντροαριστεράς» και συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ομάδα επαφής με μέλη της προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και την υπόλοιπη Ελιά.

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε πως στη θέση του μέχρι πρότινος εκπροσώπου Τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, τοποθετείται ο Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος παραμένει γραμματέας Επικοινωνίας. Επίσης πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στη θέση του Πάρι Κουκουλόπουλου ορίστηκε ο Γιάννης Κουτσούκος και δεύτερος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ανέλαβε εκ νέου ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...