Βρετανοί στο εξωτερικό δεν ψήφισαν γιατί χάθηκαν τα επιστολικά ψηφοδέλτια

Πέμπτη 23/06/2016 – 21:56 Την οργή τους εξέφρασαν οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν τα επιστολικά ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Brexit με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ψηφίσουν.
Όπως αναφέρει ο Independent τα ψηφοδέλτια δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, έτσι Βρετανοί που ζουν σε Γαλλία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η Τζο Τζελ από το Μπρόμλεϊ του νοτιοανατολικού Λονδίνου που ζει στο Παρίσι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι είχε κάνει αίτηση να της σταλούν ψηφοδέλτια από την πρώτη στιγμή που μετέβη στη Γαλλία.
«Έλαβα επιβεβαίωση μέσω email που έλεγε ότι θα λάμβανα την επιστολή ψήφο μου, αλλά δεν έφτασε ποτέ. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω για να αλλάξω και να ψηφίσω με πληρεξούσιο, καθώς ένας συγγενής μου θα μπορούσε να ψηφίσει την τελευταία στιγμή, αλλά είπαν ότι δεν ήταν δυνατόν», συνέχιζε η Τζελ.
«Δυστυχώς δε θα ψηφίσω σήμερα και πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο τι θα ψήφιζα», τόνισε η γυναίκα, η οποία επισήμανε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε ένας φίλος της από το Σάσεξ που ζει στη Γαλλία και δεν έλαβε ποτέ το επιστολικό ψηφοδέλτιό του.
«Πολλοί από τους ψηφοφόρους στην Ευρώπη δεν έλαβαν το ψηφοδέλτιό τους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι στρεβλό», συμπλήρωσε.
Από την άλλη, ο Αλεξ Ρέιμεντ που ζει στην Αυστραλία δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ το ψηφοδέλτιό του παρότι είχε εγγραφεί εγκαίρως, ενώ αντιστοίχως ένας Βρετανός χημικός που ζει στην Μπανγκόκ δεν κατάφερε να ψηφίσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.  
Στο σύνολό τους όσοι Βρετανοί ζουν στο εξωτερικό και επικοινώνησαν με τον Independent χαρακτήρισαν το περιστατικό «απόλυτα απαράδεκτο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...