Γυναίκες της Πτολεμαΐδας θα γιορτάσουν μαγειρεύοντας 900 μερίδες φαγητό! (Εικόνες)

Γυναίκες της Πτολεμαΐδας θα γιορτάσουν μαγειρεύοντας 900 μερίδες φαγητό! (Εικόνες)

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 08/03/2016 – 14:47

Γυναίκες της Πτολεμαΐδας

Σε μία πράξη ανθρωπισμού προχώρησαν γυναίκες της Πτολεμαΐδας.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα ανακοινώσεων του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κοζάνη και στο ημερήσιο πρόγραμμα εργασιών αναφέρει ότι, σήμερα, ετοιμάζουν φαγητό οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας.

Όπως αναφέρει το kozan.gr, είναι η «Κίνηση Γυναικών Εορδαίας» που αντί για εκδηλώσεις, εορτασμούς και άλλες πρωτοβουλίες, αποφάσισαν την Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, να προσφέρουν συσσίτιο για τους 439 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Προμηθεύτηκαν τα υλικά και με τη βοήθεια ενός τοπικού εργαστηρίου θα μαγειρέψουν 900 μερίδες φαγητού για το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό δείπνο.

«Αποφασίσαμε σήμερα να μην κάνουμε καμία εκδήλωση και να εργαστούμε ετοιμάζοντας φαγητό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κοζάνη», αναφέρει στο αθηναϊκό πρακτορείο το μέλος της κίνησης Γυναικών, Θεοδώρα Γούλιαρου.

«Γιορτάζουμε σήμερα και αφιερώνουμε την ημέρα στις γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σε άλλη χώρα τη συνέχιση της ζωής τους», σημειώνει η Θεοδώρα Γούλιαρου.

Η Κίνηση Γυναικών Εορδαίας τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής, παπουτσιών κ.λπ., τα οποία απέστειλε στους χώρους υποδοχής που έχουν στηθεί στα νησιά, αργότερα στην Ειδομένη και τώρα στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Κοζάνης.

Το Ναυτικό μαγειρεύει 3.000 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες

Περίπου 3.000 μερίδες φαγητού, ετοιμάζονται καθημερινά, στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος, στο Σκαραμαγκά, προκειμένου να διανεμηθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Όπως μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ετοιμάζονται κάθε ημέρα, 1000 γεύματα για το πρωί, 1000 για το μεσημέρι και άλλα χίλια για το βράδυ, προσαρμοσμένα στις διατροφικές συνήθειες των προσφύγων.

Οι μερίδες που ετοιμάζονται από το προσωπικό του Ναυτικού, διανέμονται στο Ελληνικό και στον Ελαιώνα.

Φωτογραφίες: kozan.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...