Εορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος

 

Τα ονομαστήριά του εορτάζει σήμερα 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος.

Ο ίδιος όπως είναι γνωστό,απουσιάζει στην Αθήνα λόγω συνοδικών υποχρεώσεων (Συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ.) αλλά οι πολίτες της Ναυπάκτου είχαν την ευκαιρία την περασμένη Κυριακή να του ευχηθούν αμέσως μετά την τέλεση του Αρχιερατικού συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

18 χρόνια ποιμαντορίας στην Ι.Μ.Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

18 χρόνια που έφυγε από τον τόπο εκείνο για να ποιμαντορεύσει στην δική μας Μητρόπολη και ο δήμος Εδεσσαίων τον τίμησε φέτος

20 χρόνια Ποιμαντορίας του στην Ναύπακτο,έχουμε την εντύπωση ότι είναι αρκετά χωρίς μία τιμητική διάκριση από τον δικό μας δήμο…Ας το σκεφτούν κάποια στιγμή…….Έτη πολλά Δέσποτα.

Λίγα λόγια για τον Αγ.Ιερόθεο

Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου. Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του.

Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα, μετά από πολύχρονη ποιμαντική και συγγραφική δραστηριότητα. Η τίμια κάρα του φυλάσσεται στο ομώνυμο μοναστήρι στα Μέγαρα Αττικής. Επίσης λείψανά του σώζονται στο Άγιον Όρος (Ι. Μ. Αγ. Παύλου) καθώς και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα (Αρχιεπισκοπή Αθηνών), όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...