Και ο Ρουσόπουλος στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Και ο Ρουσόπουλος στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ
Παρών στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος.
Η επανεμφάνιση του κ. Ρουσόπουλου αναμένεται να πυροδοτήσει πλήθος σχολίων και συζητήσεων, καθώς αποτελεί μια εντυπωσιακή κίνηση στο πεδίο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, εν μέσω της προσπάθειας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανασυγκρότησή της και της συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων.

Ο κ. Ρουσόπουλος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση του κόμματος καθώς υπήρξε μαζί του επικοινωνία κεντρικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, παρέμεινε εκτός πολιτικής σκηνής επί πέντε χρόνια και ήταν «κόκκινο πανί» για πολλούς νεοδημοκράτες. Η πρόταση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2010, για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Όμως το κλίμα της εποχής, μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, επέδρασε καταλυτικά και στη στάση της ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που είχε κάνει τότε ο Αντ.Σαμαράς: «Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» .

Η αναμενόμενη παρουσία του δεν είναι η μόνη, καθώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ανασύνταξη της κεντροδεξιάς, κινείται «χωρίς αποκλεισμούς» και ανοίγει τις πόρτες της κινούμενη με ενωτική διάθεση.

Ήδη, η παρουσία στην εκδήλωση του Σαββάτου του Κ. Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κορυφαίων στελεχών, όλων των εποχών, όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και άλλων στελεχών αποτελούν θετική ένδειξη σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για την κεντροδεξιά.

Στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τη νέα εποχή στη χώρα, να παρουσιάσει το σχέδιό του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, θα αναφερθεί στο πώς θα κινηθεί η παράταξη την επόμενη περίοδο, θα εστιάσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ θα έχει και πολιτικά μηνύματα και επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση θα υπάρξει, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επισκέπτεται ανεπίσημα την Αθήνα και θα έχει γεύμα εργασίας σήμερα, Παρασκευή, με τον Αντ.Σαμαρά. Πάντως, έως την τελευταία στιγμή, υπήρχαν εισηγήσεις να προταθεί στον κ. Γιούνκερ να παραμείνει στην Αθήνα και το Σάββατο και να μιλήσει στην εκδήλωση της ΝΔ.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...