Κινητοποίηση κατοίκων στην Αμφιλοχία για τις αποκαταστάσεις οδών

Άμεση κινητοποίηση κατοίκων στην περιοχή του Λουτρού σήμερα το πρωί, σε σημείο που πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης στη Θέση «Αλώνι» από την κατασκευάστρια εταιρεία της Ιόνιας Οδού. Οι κάτοικοι «φρέναραν» τις εργασίες καθώς διαπίστωσαν πως η εταιρεία, αντί να κάνει πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος, έκανε πρόχειρα μπαλώματα. Στο σημείο βρέθηκε υπεύθυνος του έργου όπου δόθηκαν νέες υποσχέσεις και οι πολίτες αποχώρησαν. Έντονη όμως ανησυχία εκφράζουν οι κάτοικοι τις περιοχής και για τον δρόμο από Ανοιξιάτικο μέχρι Προφήτη Ηλία ο οποίος υπέστη  καθιζήσεις και λακκούβες σχεδόν στο σύνολό του, από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων της εταιρείας.

Δυστυχώς ο τρόπος που γίνονται οι αποκαταστάσεις έχουν την ίδια πρακτική μέχρι τώρα. Την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια προκάλεσε η αποκατάσταση το οδοστρώματος (εκατό μέτρων περίπου) από τη διασταύρωση Αμπελακίου μέχρι και τη γέφυρα. Πρόκειται μάλιστα για σημείο το οποίο οι κάτοικοι επί 2,5 χρόνια ζούσαν κάτω από συνθήκες «Σαχάρας» λόγω της σκόνης και της λάσπης και ενώ θα μπορούσαν να επιβάλουν ασφαλιστικά μέτρα δεν το έπραξαν και ακολούθησαν τον κανόνα πως κάθε έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται τις θυσίες της τοπικής κοινωνίας, μένοντας με την υπόσχεση πως μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο δρόμος θα αποκατασταθεί και μάλιστα θα γίνει και διαπλάτυνση. Η πρόχειρη αποκατάσταση που έγινε χωρίς καμιά προεργασία και με πάχος σε σημεία που δεν ξεπερνά το 1 εκατοστό, ήταν να στενέψει ο δρόμος κατά μισό μέτρο τουλάχιστον, το πλάτος του δρόμου πλέον είναι τέτοιο που αν συναντηθούν με αντίθετη φορά δύο μεγάλα οχήματα η διέλευση θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης των οδηγών. Η διαγράμμιση που ακολούθησε λόγω της στενότητας σε κάποια σημεία, έγινε στο πρανές της ασφάλτου. Ερωτηματικά που εγείρουν από αυτή την πρακτική είναι πως μια εταιρεία στην οποία το δημόσιο εμπιστεύεται τα μεγαλύτερα έργα, εκτίθεται για μερικά κυβικά άσφαλτο και ειδικά στην περιοχή της Αμφιλοχίας που της παρείχε άφθονο υλικό για την κατασκευή της Ιόνιας οδού.
Αίσθηση στην τοπική κοινωνία προκάλεσε και η θέση του πρώην αντιδημάρχου κ. Χρ. Τσόλκα που θεωρεί ότι τώρα ο δρόμος είναι αεροδιάδρομος. Ο κ. Τσόλκας έχει εκλεγεί από την συγκεκριμένη Τ.Κ., και ήταν από τους ανθρώπους που μετέφερε τις υποσχέσεις για μεγάλα έργα αποκατάστασης καθησυχάζοντας τους κατοίκους να κάνουν υπομονή.
Οι αποκατάσταση από τις βλάβες είναι στο ξεκίνημα και η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις καθώς πρόκειται για την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής την οποία δικαιούνται έχουν.

ergasies_maistros (1)ergasies_maistros (2)ergasies_maistros (3)ergasies_maistros (4)ergasies_maistros (5)ergasies_maistros (6)ergasies_maistros (7)ergasies_maistros (8)ergasies_maistros (9)ergasies_maistros (10)ergasies_maistros (11)ergasies_maistros (12)ergasies_maistros (13)ergasies_maistros (14)ergasies_maistros (15)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...