Κόντρα Γεωργιάδη – Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου στη Βουλή

Κόντρα Γεωργιάδη – Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου στη Βουλή

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 25/04/2016 – 21:12

Κόντρα Γεωργιάδη – Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου στη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Πολύ σας χτυπάνε σε αυτή την επιτροπή και δεν μου αρέσει. Διάβασα εξονυχιστικά το νομοσχέδιό σας και πουθενά δεν είδα να περικόπτετε τη 13η σύνταξη. Συγχαρητήρια. Προφανώς γιατί δεν τη δώσατε καθόλου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ξέρετε ότι ο κύριος Πετρόπουλος ήταν δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ; Άμα δεν ήταν τώρα υπουργός, θα υπερασπιζόταν το αγγελιόσημο. Μπορεί η ΕΣΗΕΑ αύριο να έστελνε τον κύριο Πετρόπουλο για να μας μιλήσει για το αγγελιόσημο.

Καλά, δεν ντρέπεστε; Δεν παραιτήστε; Τσίπα δεν έχετε; Μία ολόκληρη ζωή λέγατε τα ανάποδα για να έρθετε εδώ και να κάνετε τα ανάποδα για να κρατήσετε μία υπουργική καρέκλα; Τόσο σας αρέσει να είστε υπουργός;».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη «άναψαν» τα αίματα όταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι βρίσκεται στη Βουλή από το πρώτο μνημόνιο. Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του είπαν ότι τα ψήφισε όλα, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Ναι. Εγώ δεν είμαι σαν και εσάς να πουλάω αντιμνημόνιο για να πάρω καρέκλα. Ποιος είσαι εσύ; Ούτε η μάνα σου δεν σε ήξερε».

Τι απάντησε ο Πετρόπουλος στον Άδωνι

«Είναι στην προσωπικότητα του κ. Γεωργιάδη να προβοκάρει και δεν με εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά», απάντησε ο Τάσος Πετρόπουλος στην αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι εάν δεν ήταν υπουργός θα υπερασπιζόταν το αγγελιόσημο.

«Εγώ ως δικηγόρος αυτό που υποστήριζα, συνεχίζω να το υποστηρίζω. Έλεγα ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας αυτής της εισφοράς που είχε αυτή την πηγή, διότι ως αγγελιόσημο προωθείται η κατάργησή του.

Αύριο το πρωί θα κάνουμε ύστατη προσπάθεια ώστε έτσι όπως δημιουργήθηκε το αγγελιόσημο σε συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, να επέλθει αυτή η συμφωνία εκ νέου και να υπάρξει αυτή η εισφορά πλέον και όχι έτσι όπως ήταν, κάτι που πάλευα τόσο καιρό να πείσω τις ενώσεις να υιοθετήσουν», είπε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.

«Mην επιχειρείτε κ. Γεωργιάδη -και κανείς- να συκοφαντείτε τη δράση μου είτε ως δικηγόρου είτε ως υφυπουργού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Θα παραιτηθείτε αν δεν περάσει;», τον ρώτησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρεμβαίνοντας, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια απάντηση από τον Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Η παρατήρηση του προέδρου της επιτροπής στον Γεωργιάδη

Παρατήρηση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος φώναζε από τα έδρανα απευθυνόμενος προς υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο που βρισκόταν στο βήμα της Επιτροπής της Βουλής, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μανιός. 

«Μην υποχρεώσετε τον προεδρεύοντα να κάνει κανέναν χαρακτηρισμό» είπε ο κ. Μανιός στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίο συνέχιζε να φωνάζει.

Χριστοφιλοπούλου: Ο Κατρούγκαλος θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού

Επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

«Δεν θα ήθελα η ιστορία να σας γράψει ως μακελάρη του ασφαλιστικού αλλά εκεί που το πάτε έτσι θα ονομαστείτε», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου απευθυνόμενη στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Ενώ έχετε γίνει οι «yes men» της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμα τους αντιστασιακούς «του γλυκού νερού», τόνισε η πρώην υπουργός.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό θα ήταν αχρείαστο. «Είναι προϊόν της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Λοβέρδος: Μετά τα καραγκιοζιλίκια του Βαρουφάκη και τα capital controls ήρθε η ώρα της αλήθειας

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής για το ασφαλιστικό.

«Μετά τα καραγκιοζιλίκια του Βαρουφάκη και τα capital controls ήρθε η ώρα της αλήθειας που συμπυκνώνεται σε αυτό το σχέδιο νόμου. Άρα είναι ώρα να φεύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν έχετε καμία σχέση με την αλήθεια», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Απευθυνόμενος στον Γιώργο Κατρούγκαλο υπογράμμισε: «Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου είπατε ότι δεν πρόκειται να περικόψετε συντάξεις διότι θα βρείτε χρήματα από την αλλαγή της αρχιτεκτονικής του συστήματος. Και κάνετε περικοπές. Εσείς όμως ειδικά δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον εαυτό σας. Δεν έχετε την πολιτική ευχέρεια να είστε άλλος, ούτε να λέτε ψέματα, εμφανιζόμενος ως μεταρρυθμιστής».

«Γκάφα» στο ασφαλιστικό καταγγέλλει βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

Μια καταγγελία έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο Μάριος Γεωργιάδης εντόπισε μια «γκάφα» στο άρθρο 39 στη β’ παράγραφο λέγοντας πως υπάρχει λάθος στον υπολογισμό του κέρδους ενός ιδιώτη που συμμετέχει στο μέρισμα μιας εταιρείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο τύπος για τον υπολογισμό των εισφορών που προβλέπει το νομοσχέδιο να πληρώσει ο μέτοχος μιας εταιρείας αντί πολλαπλασιασμού προβλέπει διαίρεση, με αποτέλεσμα κάποιος να πρέπει να πληρώσει πολλαπλάσια ποσά σε σχέση με το κέρδος της εταιρείας.

«Ας υποθέσουμε ότι τα καθαρά κέρδη μιας ομόρρυθμης εταιρείας είναι 100.000 ευρώ και συμμετέχουν δύο εταίροι με συμμετοχή 50% έκαστος, τότε το ετήσιο εισόδημα του καθενός σχετικά με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού μερίσματος της εταιρείας δια του ποσοστού συμμετοχής του καθενός.

Στην πράξη δηλαδή θα έχουμε 100.000 ευρώ δια 50%, δηλαδή δια 0,5. Σύμφωνα με τα μαθηματικά του δημοτικού το 50% μας κάνει 50 εκατοστά, άρα 0,5. Η πράξη αυτή μας κάνει 200.000 ευρώ. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έβγαλε 50.000 ευρώ κέρδος και εσείς θα του ζητήσετε ετήσιες εισφορές για 200.000 ευρώ κέρδος.

Η σωστή πράξη είναι ο πολλαπλασιασμός και όχι η διαίρεση. Αντίστοιχα, μέτοχος του 1% μέρισμα στα 100.000 κέρδη σημαίνει θα πρέπει να φορολογηθεί για  εισόδημα 10.000.000 ευρώ κέρδη» είπε ο κ. Γεωργιάδης ζητώντας την αλλαγή της ρύθμισης.  

Μάλιστα, κάποια στιγμή ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων βρισκόταν στο βήμα ακούγεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος να λέει πως έχει δίκιο.

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...