Μεγάλο θέμα στην Sabah η απόφαση του Real Group να φτιάξει κανάλι στην Τουρκία

Μεγάλο θέμα στην Sabah η απόφαση του Real Group να φτιάξει κανάλι στην Τουρκία

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 10/02/2016 – 17:06

Χατζηνικολάου

Εκτενή αναφορά στην εντυπωσιακή κίνηση του Real Group να απλώσει τα δίχτυα του στην τουρκική τηλεοπτική αγορά δημιουργώντας το δικό του κανάλι στη γειτονική χώρα κάνει η Sabah.

Η έγκριτη τουρκική εφημερίδα με δημοσίευμά στην αγγλική έκδοση της και υπό τον τίτλο «Τούρκοι κι Έλληνες ιδιοκτήτες ΜΜΕ καλοβλέπουν ο ένας την περιοχή του άλλου» περιγράφει την απόφαση του Real Group και του Νίκου Χατζηνικολάου να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στη γείτονα χώρα και κάνει παραλληλισμό με την περίπτωση του Tούρκου καναλάρχη, Ατζούν Ιλιτσαλί, που υποστηρίζει αντίστοιχα ότι διεκδικεί άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα «ο Έλληνας ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ασχοληθεί με τον τουρκικό μιντιακό χώρο. Μιλώντας στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Χατζηνικολάου είπε πως αν και είναι εκδότης εφημερίδων και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικών σταθμών και ιστοσελίδων, επιθυμεί η ενασχόλησή του με την τηλεόραση να μην αρχίσει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία. Ενώ αυτή η πρωτοβουλία από τον Χατζηνικολάου μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στον Τούρκο Ιλιτσαλί, εκείνος αρνείται οποιαδήποτε συσχέτιση και είπε ότι θέλει να διευθύνει το νέο αυτό εγχείρημα εντελώς ανεξάρτητα».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Χατζηνικολάου η Sabah τονίζει ότι ο Έλληνας εκδότης και δημοσιογράφος επεσήμανε πως έχει κινήσει τη διαδικασία να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια.

«Η ομάδα των Mέσων Eνημέρωσης του έχει ξεκινήσει τη συνάντησή του με την Τουρκική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η οποία υποστήριξε αυτή την ιδέα και ενημέρωσε τοn Χατζηνικολάου σχετικά με τη διαδικασία» σημειώνει η εφημερίδα.

Τέλος, στέκεται στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από το κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης μπροστά στο ενδεχόμενο απόκτησης τηλεοπτικής άδειας στη χώρα μας από τον τούρκο επιχειρηματία, κ. Α. Ιλιτσαλί.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...