Μπαλωμένος-Δημοτική αρχή: Τα χρήματα της ΣΑΤΑ του Γαλατά ήταν η αφορμή.Οριστικό το διαζύγιο ανάμεσά τους

Όλοι γνωρίζουμε,τον δυναμικό χαρακτήρα του προέδρου της τ.κ.Γαλατά Λ.Μπαλωμένου.Ένος ανθρώπου που με τον δικό του δυναμικό τρόπο,διεκδικεί ότι του αναλογεί προς όφελος της τοπικής του κοινότητας.Μόνο που με την παρουσία του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο,με την ευκαιρία των 100  και πλέον υπογραφών των κατοίκων του Γαλατά,ζητούσε με κάθε τρόπο να του αποδοθούν τα χρήματα της ΣΑΤΑ 2011-14  που η προηγούμενη δημοτική αρχή Μπουλέ,είχε παρακρατήσει με σκοπό σύμφωνα με τον ίδιο(κ.Μπουλέ) να ξεχρεώσει τον δήμο ως υποχρέωση που όφειλε από τον νόμο.Κι έτσι έπρεπε να γίνει.

Απόφαση στο θέμα δεν υπήρξε αφού δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να παρθεί απόφαση.Η συζήτηση ωστόσο περιστράφηκε γύρω από τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια,το πως θα πρέπει απο δω και στο εξής να βαδίσουμε ακόμη κι αν οι δρόμοι μεταξύ του δήμου Ναυπακτίας και του “εκλεκτού” του ,ισχυρού προέδρου του κάμπου Λ.Μπαλωμένου έχουν οριστικά χωρίσει τραβώντας οι δυο τους διαφορετικές πορείες.

Αν θα συγκλίνουν κάποια στιγμή και πάλι μέσω ‘παράδρομων” δεν μπορεί κανείς να το ξέρει θετικά,ούτες είναι της παρούσης,αφού ο χρόνος προς τις κάλπες απέχει.Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε πάντως από τη χθεσινή παρουσία του στο σδημοτικό συμβούλιο,είναι ότι ήταν και παραμένει ένας αξιόλογος μαχητής,διεκδικητής….και καλός “γαμπρός” με ισχυρή εκλογική προίκα.

Στα του θέματος τώρα ! Η συζήτηση αφορούσε υπογραφές κατοίκων του Γαλατά που ζητούν να τους επιστραφούν με την μορφή υλοποίησης έργων στην περιοχή τους,χρήματα από τις ΣΑΤΑ περιόδου 2011-2014 αγνώστου τουλάχιστον σε μας αλλά και στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου μέχρι χθες ποσού προς την τοπική κοινότητα Γαλατά.Προκειμένου να υπάρξει φως σ’αυτό,ο κ. Φράγκος πρότεινε την αναβολή του θέματος και εισαγωγή του στο επόμενο συμβούλιο,αφού κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία.Δεν τελεσφώρησε ωστόσο και αυτή η πρόταση

-Λ.Μπαλωμένος: Αποφασίστε τι θα πω στην κοινότητά μου-Δεν αποφασίζουμε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο σήμερα.Οι αποφάσεις έχουν παρθεί με την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος απαντά ο δήμος

Γ.Μπουλές: Έπρεπε να ξεχρεώσουμε τον δήμο-Τα χρήματα ωστόσο που δόθηκαν ήταν στις δημοτικές ενότητες και όχι στα χωριά ξεχωριστά.

-Γ.Σύψας:Θα πρέπει ο Γαλατάς και η κάθε κοινότητα να αναζητήσει χρήματα μέσα από ολοκληρωμένες μελέτες ανάδειξης των περιοχών που θα εισφέρουν στην ανάπτυξη του τοπικού ΑΕΠ

Ο κ. Μπαλωμένος,πρόεδρος της τ.κ.Γαλατά,ανέφερε κατά την τοποθέτησή του,ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν τα χρήματα στην τ.κ. προκειμένου να γίνουν έργα.Ο κ. Λουκόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαλωμένο ανέφερε ότι η δική του δημοτική αρχή έχει αποδόσει στο ακέραιο τις ΣΑΤΑ που αναλογούν στην τοπική του κοινότητα και ότι θα έπρεπε το ερώτημα αυτό να το είχε κάνει στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.Για συνέχεια στη λειτουργία της δημοτικής αρχής έκανε λόγο ο κ. Μπαλωμένος.

Ο κ. Μπουλές στην τοποθέτησή του, ανέφερε ότι εκ του νόμου ως δήμαρχος τότε,έπρεπε να ξεχρεώσει τον δήμο,ενώ η ΣΑΤΑ τον δεύτερο χρόνο αποδόθηκε στις δημοτικές ενότητες και όχι στις τ.κ. ξεχωριστά.Η θητεία Λουκόπουλου ξεκίνησε με μηδενικό χρέος στην δημοτική θητεία και 1.6 εκατ.ευρώ ταμείο.Και θα έπρεπε να αξιολογήσει τις ανάγκες και να αποδώσει χρήματα.Να βρεθούν χρήματα προκειμένου να ενισχυθεί η κοινότητα γιατί είναι μια ζωντανή κοινότητα η οποία έμεινε με την θελησή της στον δήμο Ναυπακτίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του εκπροσώπου της Λαϊκής συσπείρωσης Β.Τσαγκουρνού.

Προκειμένου κάποια κοινότητα να φανεί αν είναι ή όχι αδικημένη από τον δήμο θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική καταγραφή των χρημάτων που λαμβάνει η κάθε κοινότητα όχι μόνο από την ΣΑΤΑ αλλά και από άλλα προγράμματα,προυπολογισμό χρηματοδοτήσεις κλπ.Αυτό διατύπωσε ο επικεφαλής της Ανανέωσης και Δημιουργίας Γ.Γούλας λέγοντας ότι αν δούμε συνολικά το τι γίνεται σε κάθε κοινότητα με τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις θα υπάρξουν αδικίες και στρεβλώσεις,αφού αλλού πραγματοποιούνται περισσότερα έργα μέσω αναμορφώσεων και σε άλλες δεν πραγματοποιούνται καν τα προϋπολογισμένα έργα.

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...