Μύθοι και πραγματικότητα για τα αντηλιακά

Μύθοι και πραγματικότητα για τα αντηλιακά
Το καλοκαίρι έφτασε και τώρα είναι η περίοδος όπου το δέρμα μας είναι αρκετά πιο εκτεθειμένο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η αντηλιακή προστασία θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερη θέση στην καθημερινή περιποίηση του εαυτού μας. Οι μύθοι και πραγματικότητα για τα αντηλιακά στοχεύουν να αποκαλύψουν όλες τις παρανοήσεις σχετικά με τη χρήση τους.

Μύθος
Βάζουμε αντηλιακό μόνο στα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα
Πραγματικότητα
Το να βάζουμε αντηλιακό μόνο στα μέρη του σώματος και τα τμήματα του δέρματος που εκτίθενται είναι πράγματι ένα ατόπημα στη φροντίδα του δέρματος. Πολλές παρερμηνείες χτίστηκαν γύρω από αυτήν την θεωρία που δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να καλύπτουμε ολόκληρο το σώμα μας με μια λοσιόν που να περιέχει τουλάχιστον δείκτη προστασίας 15. Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση για να διατηρηθεί η καλύτερη δυνατή κατάσταση του δέρματος και να αποφευχθεί η επιβλαβής επίδραση των ακτινών UV.
Εκείνοι που περνούν αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, αν σκεφτούμε ότι το βαμβάκι είναι ένα από τα γνωστά υφάσματα το οποίο μπορεί να διαπεράσει το φως του ήλιου χωρίς καμία δυσκολία. Επομένως, τα ρούχα δεν παρέχουν στο σώμα μας μια επαρκή ασπίδα. Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό σε τακτική βάση και να συμπεριλάβουμε αυτή τη συνήθεια στο καθημερινό πρόγραμμά μας.

Μύθος
Σε εσωτερικούς χώρους δε χρειαζόμαστε αντηλιακή προστασία
Πραγματικότητα
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε, δεδομένου ότι μπορεί εύκολα να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Οι ακτίνες του ήλιου έχουν μια ισχυρή και ταυτόχρονα δύσκολη στην καταπολέμηση της, βλαπτική επίδραση. Ακτίνες UVA στην πραγματικότητα μπορούν να διαπεράσουν παράθυρα,ρούχα καθώς και τα παράθυρα αυτοκινήτων και του σπιτιού.
Εκείνοι που περνούν αρκετό χρόνο στο αυτοκίνητο μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα από ηλιακά εγκαύματα εάν παραμελούν τη χρήση του αντηλιακού.

Μύθος
Αν βάζουμε αντηλιακό μια φορά τη μέρα είναι αρκετό.
Πραγματικότητα
Μπορεί να φαίνεται περίεργο, ωστόσο τα αντηλιακά παρά την αποδοτικότητά τους δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία για πάνωαπό δύο ώρες. Επομένως είναι μια εσφαλμένη αντίληψη πως η χρήση αντηλιακού μία φορά την ημέρα θα αποτρέψει τη δημιουργία δερματικών προβλημάτων.

Μύθος
Η χρήση αντηλιακού δεν επιτρέπει την απορρόφηση της βιταμίνης D.
Πραγματικότητα
Είναι ίσως ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους, που ωθεί τους ανθρώπους να αποφεύγουν τη χρήση αντηλιακού για να μπορεί ο οργανισμός τους να απορροφάει τη βιταμίνη Dπου έρχεται από τον ήλιο.  Έχει αποδειχτεί ότι δε χρειάζεται να εκθέτουμε το δέρμα μας στις ακτίνες του ήλιου αν θέλουμε να επωφεληθούμε από τη βιταμίνη D. Αντί γι’ αυτό μπορούμενα καταναλώνουμε τροφές που είναι πλούσιες σε αυτό το συμπλήρωμα. Κάποιες απ’ αυτές είναι τα ψάρια, το γάλα και τα αυγά.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...