Μ.Παρασκευή: Τι θα δούμε απόψε στην Ναύπακτο-Πώς ξεκίνησε το έθιμο με τις φωτιές

Η Ναύπακτος πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Πασχαλινούς προορισμούς και αυτό αποδεικνύεται από την διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια,με την πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής να αγγίζουν το 100%.

Απόψε το βράδυ πλήθος κόσμου θα συνοδεύσει για μια ακόμη χρονιά την κοινή περιφορά των Επιταφίων του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής, σχηματίζοντας πομπή, η οποία διέρχεται από το λιμάνι, ενώ αναμμένες δάδες και ειδικά τοποθετημένες στις τάπες του Κάστρου,θα μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Μάλιστα, στο μέσο της εισόδου του λιμανιού οι δάδες σχηματίζουν έναν μεγάλο σταυρό που φωταγωγεί ολόκληρο το λιμάνι παρουσιάζοντας μία φαντασμαγορική εικόνα μοναδικής ομορφιάς.

Φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένονται να αφεθούν 50 φωτιζόμενα φαναράκια,ενώ η 10 λεπτή φωταγώγηση του νυχτερινού ουρανού από τα πυροτεχνήματα,αναμένεται να κάνει την νύχτα-μέρα και να δώσει έναν άλλο τόνο στην μαγευτική βραδιά.Η πομπή των επιταφίων αναμένεται στο λιμάνι περίπου στις 21.20,ενώ με κοινή πορεία θα διασχίσουν το δυτικό τμήμα του λιμανιού για να βρεθούν στην εξέδρα στο νότιο τμήμα του.

Το έθιμο με τις φωτιές από βρεγμένα στουπιά  με εύφλεκτο υγρό στις ντάπιες του καστρολίμανου,μας έρχεται από την δεκαετία του ’50 όταν λιμανιώτες ψαράδες κατά την περιφορά  των Επιταφίων του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής ήθελαν να δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στην πιο πένθιμη μέρα του χρόνου.Με την φωτιά να συμβολίζει την άσβεστη πίστη του ανθρώπου στον Θεάνθρωπο και τα βεγγαλικά,τον κρότο της νίκης του,επί του Θανάτου..



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...