Ξανά στο σφυρί ο Τζόν Λένον

Ξανά στο σφυρί ο Τζόν Λένον
Περισσότερα από 100 σκίτσα, πεζά και στιχουργήματα διά χειρός Τζον Λένον θα βγουν τον Ιούνιο στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.
Οι εκθέσεις έργων του Τζον Λένον δεν κρύβουν πλέον κανένα μυστικό για τους φίλους του. Από την εποχή του θανάτου του έως σήμερα, και το τελευταίο σκίτσο που έκρυβε στα συρτάρια του ανασύρθηκε, σιδερώθηκε, φόρεσε κορνίζα και εκτέθηκε μαζί με άλλα αναμνηστικά της καριέρας του.

Τώρα, απ’ ό,τι φαίνεται, έφτασε η στιγμή της εκποίησης. Ο Τομ Μάσλερ, διετέλεσε πρόεδρος του λονδρέζικου εκδοτικού οίκου Jonathan Cape, ο οποίος ευθύνεται για την κυκλοφορία τη δεκαετία του ’60 δύο βιβλίων με την υπογραφή του Λένον, των «In His Own Write» και «A Spaniard In The Works».

Τα βιβλία δεν ευτύχησαν από άποψη κριτικής υποδοχής όμως τα πρωτότυπα χειρόγραφα και τα σκίτσα περιήλθαν εν ευθέτω χρόνω στην κυριότητά του Μάσλερ, ο οποίος αποφάσισε φέτος να τα πουλήσει.

Η συλλογή του Μάσλερ θα βγει στο σφυρί στη Νέα Υόρκη 4 Ιουνίου και αναμένεται να αποφέρει περίπου 130.000 δολάρια. Όμως, όποιος ενδιαφέρεται να δει τα έργα πριν τα καταπιεί το σκοτάδι, έχει ακόμα μια ευκαιρία. Από 21 ως 25 Μαρτίου θα εκτεθούν στο Λονδίνο στο εκεί παράρτημα του οίκου Sotheby’s. Οι επίδοξοι συλλέκτες και οι απλοί fans, σπεύσατε.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...