Ξεπέρασαν τις 467.000 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα!

Ξεπέρασαν τις 467.000 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα!

«Έκρηξη» αιτήσεων, με το που άνοιξε η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας!  Το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών  επιβεβαίωσε σήμερα και ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

Mε βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η πλατφόρμα δέχθηκε από τις πρώτες ώρες, χιλιάδες δηλώσεις και από χθες 10:00 το βράδυ μέχρι σήμερα στις έξι το πρωί,  έχουν γίνει στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα 11 εκατ. ανανεώσεις από 1,5 εκατ.  μοναδικούς επισκέπτες.

Συνολικά, έχουν υποβληθεί 467.000 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 217.000 που αντιστοιχούν σε 121 εκατ. ευρώ. Ακόμα 150.000 δεν έχουν ολοκληρωθεί από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και από το υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι είναι εν δυνάμει δικαιούχοι.

Προς το παρόν, παραμένουν αρκετές αιτήσεις οι οποίες παραμένουν στο σύστημα ως μη ολοκληρωμένες. Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι εισήλθαν στο σύστημα και είδαν ότι δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα ή μπήκαν στο σύστημα, κάτι τους ζητήθηκε και έχουν αφήσει την αίτηση παγωμένη. «Με το που θα έχουν το νέο στοιχείο, ακυρώνουν την παλιά αίτηση, μπαίνουν στην καινούργια, εντός των προθεσμιών και ολοκληρώνεται η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα φαίνεται υπερφορτωμένο και αν κάποιος συναντήσει δυσκο0λία στο άνοιγμα της εφαρμογής, μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσει μερικές φορές, φορτώνοντας ξανά την ιστοσελίδα.  Αν και οι πολίτες μπορούν από την Κυριακή να κάνουν την αίτησή τους στο www.koinonikomerisma.gr, η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή  μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Από το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινιστεί ότι για τους δικαιούχους άνω των 70 και αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311413-Xeperasan-tis-467-000-oi-aiteseis-gia-to-Koinoniko-Merisma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...