Ο Κυρ.Μητσοτάκης στο Egiakoumis.gr – Ζητά παραίτηση Τσίπρα και χαρακτηρίζει συντηρητικό και στάσιμο τον Μεϊμαράκη

Ο Κυρ.Μητσοτάκης στο Egiakoumis.gr - Ζητά παραίτηση Τσίπρα και χαρακτηρίζει συντηρητικό και στάσιμο τον Μεϊμαράκη

Ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του συνυποψήφιού του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Egiakoumis.gr αναφέρει : 

– Ο Αλ. Τσίπρας δεν θα βρεί δεκανίκι στη Ν.Δ 

– Δεν πρόκειται να του προσφέρω στήριξη αλά καρτ

– Αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και να πάμε σε άλλη κυβέρνηση απο τη παρούσα βουλή 

– Εγώ εκφράζω την ανανέωση ο Μεϊμαράκης τη συντήρηση και τη στασιμότητα.

Διαβάστε τη συνέντυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ολόκληρη :

Κύριε Μητσοτάκη, αν την Κυριακή οι ψηφοφόροι σας, σας εκλέξουν αρχηγό της ΝΔ τι θαείναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθείτε  ως προς την κυβέρνηση αφ´ ενός αλλά και ως προς το εσωτερικό του κόμματός σας, τι θα αλλάξετε; Αν δεν εκλεγείτε,  προσωπικά τι θα κάνετε, από την στιγμή που δεν έχετε ταυτόσημη ιδεολογική αφετηρία με τον κ. Μειμαράκηνα προχωρήσετε στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα;

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, ημέρα που θα αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο νέος της Πρόεδρος, μέχρι την 1η Μαΐου που είναι το Πάσχα, μεσολαβούν 111 ημέρες. Στόχος μου είναι μέσα στις 111 αυτές ημέρες να έχουν συντελεστεί οι απαραίτητες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία ώστε να είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε την αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας, στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Πριν από λίγες εβδομάδες κατέθεσα σχέδιό για ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας τις εξής προτεραιότητες για τον ανασχεδιασμό του κόμματος:Αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,στοχοθεσία για τις πρώτες 111 ημέρεςλιτότερη και αποτελεσματικότερη δομή στο κόμμα,εκστρατεία οικονομικής υποστήριξηςμετακόμιση σε μικρότερο κτίριοενεργοποίηση εθελοντών από διεθνούς κύρους τεχνοκράτες μέχρι φοιτητές. Επίσης έχω προαναγγείλει Έκτακτο Εθνικό Συνέδριο στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου. Παράλληλα φυσικά, θα ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση εντός Βουλής στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, όσο αφορά την πιθανότητα εκλογής του συνυποψηφίου μου, έχω δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα παραμείνω στρατιώτης της παράταξης και θα τιμήσω όσους με ψήφισαν με το να καταβάλω κάθε προσπάθεια εντός της Νέας Δημοκρατίας να κάνω τις θέσεις μου πλειοψηφικές.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εκτιμάτε ότι οι εκλογές στη ΝΔ προκαλούν πολιτικές εξελίξεις και μετά  και αν βέβαια συμφωνείτε στην περίπτωση που είστεεσείς ο αρχηγός στη ΝΔ στη δημιουργία οικουμενικής ή άλλης κυβέρνησης με ή χωρίς τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Η εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι δύο υποψηφιότητες είναι ξεκάθαρα διακριτές. Εγώ εκφράζω την δημιουργική ανανέωση, ενώ ο κ. Μειμαράκης τη συντήρηση και τη στασιμότητα. Κι οι δύο μας όμως, εγγυόμαστε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από διάσπαση ή αποχωρήσεις και ως δεν τίθεται κανένα θέμα πολιτικών εξελίξεων. Αυτό που εγώ μπορώ να σας πω είναι ότι σε 111 ημέρες η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη και να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα φανεί και δημοσκοπικά. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να κάνουν αυτό που τους έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός: να κυβερνήσουν. Αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, οφείλει να παραιτηθεί και μετά θα πρέπει να δούμε την δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο.

Κατά τη γνώμη σας κ. Μητσοτάκη τι χρειάζεται η οικονομία σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται; Εσείς θα συμβάλλεται αν σας το ζητήσει ο πρωθυπουργός και έχετε θέση ευθύνης να βάλετε πλάτη για παράδειγμα στο ασφαλιστικό;

Η οικονομία χρειάζεται μια αναπτυξιακή στρατηγική. Μια στρατηγική για το πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και όχι για το πώς να μοιράσουμε την φτώχεια μας. Αυτό κάνει η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό. Συνεχίζει να πολεμά την μεσαία τάξη. Συνεχίζει να πολεμά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κάνοντας ασύμφορη επιλογή την εργασίαΟι προτάσεις της κυβέρνησης είναι υφεσιακές, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από ένα σταθερό και πρόσφορο αναπτυξιακό περιβάλλον που θα προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Τότε και μόνο τότε μπορούν να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και μόνο τότε θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Δεκανίκι δεν θα βρει ο κύριοςΤσίπρας στη Νέα Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να του προσφέρουμε στήριξη αλά κάρτ  ώστε μετά να συνεχίσει την καταστροφική και ισοπεδωτική του πολιτική στην παιδεία και στη δημόσια διοίκηση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...