Ο… “τελευταίος του Τσέρνομπιλ” που δεν έφυγε ποτέ

Ο… "τελευταίος του Τσέρνομπιλ" που δεν έφυγε ποτέ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 14/04/2016 – 23:07

Ο... "τελευταίος του Τσέρνομπιλ" που δεν έφυγε ποτέ

Πλέον διανύει το 90ο έτος της ηλικίας του και αισιοδοξεί πως θα αγγίξει τα εκατό έτη ζωής παρά… τις προβλέψεις για το ακριβώς αντίθετο.

Ο λόγος για τον Ivan Shamyanok, έναν Λευκορώσο που είχε την ατυχία, όπως και δεκάδες άλλοι, να μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Τσέρνομπιλ κατά το δραματικό πυρηνικό ατύχημα που στοίχειωσε τον πλανήτη το 1986.

Η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών του τράπηκε σε φυγή προς πάσα κατεύθυνση. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τον Sahmyanok που δεν άφησε στιγμή το Τσέρνομπιλ ακόμα και όταν ερήμωσε τελείως και παρέμεινε στη σκιά του πυρηνικού όλεθρου στο χωριό του-φάντασμα, το Tulgovichi.

Οδεύοντας προς την 10η δεκαετία της ζωής του ο συμπαθεστατος ασπρομάλλης ισχυρίζεται ότι το μυστικό της μακροζωίας του έγκειται στο ότι δεν άφησε τα πάτρια εδάφη.

papous_1.PNG

Το 1986, μετά το ατύχημα που σκόρπισε ραδιενέργια στην περιοχή και όλη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς θα έπρεπε να ήταν και ο Ivan Shamyanok ο οποίος ζούσε εντός της επικίνδυνης ζώνης, όμως αποφάσισε να μην το κάνει.

papous_2.PNG

Από τις 26 Απριλίου του 1986 που έγινε το ατύχημα, έως και σήμερα ο 90χρονος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να τον βρίσκουν υγιέστατο.

papous_3.PNG

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και… πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα “χαλαρά” όπως ζω”», τονίζει.

papous_4.PNG

Σύμφωνα με τον Shamyanok ακόμα και μετά την καταστροφή συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν.papous_5.PNG

 

papous_6.PNG

 

papous_7.PNG

papous_8.PNG

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...