Πάνω από 9 δισ. θα πέσουν στην αγορά, μέσα στο 2016, λέει ο Αλέξης Χαρίτσης

Πέμπτη 26/05/2016 – 22:33 «Τρέχουν» τα έργα για τους μεγάλους οδικούς άξονες, με την κυβέρνηση να έχει βάλει στόχο την ολοκλήρωσή τους ως τον επόμενο Μάρτιο. Παράλληλα, μεγάλη για την αγορά, αναμένεται και από τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, θα ρίξουν στην πραγματική Οικονομία, πάνω από 9 δισ. ευρώ , εντός του έτους.   
Έχει ήδη ενεργοποιηθεί το ένα τέταρτο των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξειδίκευσης και έκδοσης προσκλήσεων, ώστε οι δικαιούχοι να καταθέτουν τις αντίστοιχες αιτήσεις, ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος υπουργός. Την ώρα, που η αγορά, «διψάει» για ρευστότητα και νέες επενδύσεις, ο στόχος είναι η ενεργοποίηση να έχει φτάσει το 50% μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και να είναι έτοιμα να πέσουν στην αγορά περισσότερα από 9 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων.
 Όμως το τελικό ποσό που θα πέσει στην Οικονομία, θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού 9 δισ. ευρώ είναι μόνο η κοινοτική συμμετοχή, η οποία θα αθροιστεί με εθνικούς πόρους και στο ποσοστό της επένδυσης που θα βάλουν οι ιδιώτες, καθώς σκοπός των προγραμμάτων είναι η κινητοποίηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα και της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομία, θέλει να μοχλεύσει πόρους για να έχουμε πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα. Τέλος; Όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, για το 2016, τα κονδύλια που θα μπουν σε νέα προγράμματα θα φτάσουν τα 6,75 δισ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...