Παρά τα κέρδη ρεκόρ, η Siemens ανακοίνωσε 6.900 απολύσεις!

Παρά τα κέρδη ρεκόρ, η Siemens ανακοίνωσε 6.900 απολύσεις!

«Χρονιά των ρεκόρ» σε κέρδη και πωλήσεις για τη Siemens, αλλά ο γερμανικός κολοσσός, ανακοίνωσε και 6.900 απολύσεις! Μαζί με τα καλά νέα για τους επενδυτές, που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Τζόε Κέζερ, αναφέρθηκε και στις νέες οδυνηρές περικοπές προσωπικού. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τόλμη τις δομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες δραστηριότητές μας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Κέζερ.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Siemens απαντά στις ραγδαίες διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην παραγωγή της ορυκτής ενέργειας και στον τομέα των πρώτων υλών». Πρόκειται για ένα τεράστιο κύμα απολύσεων με  6.900 εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους κυρίως από τον κλάδο της ενέργειας.

 

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens είναι σαρωτικό. Το 50% των θέσεων εργασίας που θα καταργηθούν είναι μέσα στη Γερμανία, ενώ 1.100 απολύσεις θα γίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, 1.800 στις ΗΠΑ και 700 σε άλλες χώρες.
 

Όλα αυτά, ενώ ο κ. Κέζερ, είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 6,2 δις ευρώ (2016-17 ), αυξημένα κατά 11% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος! Ο΄λα γίνονται για να προστατευτούν τα υπέρ-κέρδη του ομίλου, που έφεραν οι πωλήσεις-ρεκόρ των 83 δις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309992-Para-ta-kerde-rekor-e-Siemens-anakoinose-6-900-apolyseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...