Ποινή σε Α.Γ.Ο. Αιτωλικού και Φαράντο, απάντηση από το Σύλλογο

Με πρόστιμο 200 ευρώ και υποχρέωση ανάκλησης απειλής εντός 10 ημερών τιμώρησε η ΕΣΚΑΒΔΕ τον Α.Γ.Ο. Αιτωλικού “Γρηγόρη Λιακατά” για την ανακόινωση που εξέδωσε και θεωρήθηκε πως εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί αθλητικής βίας. Ταυτόχρονα στον προπονητή της ομάδας κύριο Σωτήρη Φαράντο επιβλήθηκε ποινή στέρησης των καθηκόντων του για 15 ημερολογιακές ημέρες.
Η απάντηση ήρθε από το Σωματείο του Αιτωλικού με ανακοίνωση που εξέδωσε και γίνεται λόγος πως η ομάδα δεν κλήθηκε σε απολογία και η αρχική ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε περιστατικά βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον νομικό σύμβουλο του συλλόγου μας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το έγγραφό μας με τίτλο: <<ΦΩΝΗ ΒΩΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ>> δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αθλητικής βίας.
Συγκεκριμένα: Το υστερόγραφο «Να θυμηθούμε τα παλιά;» ο καθένας, παίζοντας με τις λέξεις, μπορεί να το εκλάβει όπως νομίζει. Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο υστερόγραφο δε γράφτηκε υπονοώντας άσκηση βίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αθλητικό νόμο και την νομοθεσία, έπρεπε να καλέσετε σε απολογία το αθλητικό σωματείο και να ζητήσετε εξηγήσεις για την επίμαχη φράση. Η επιβολή ποινών χωρίς την προαναφερθείσα διαδικασία είναι παράνομη και εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί παραποίησης της αθλητικής νομοθεσίας.
Μέχρι και από τον πιο στυγνό δολοφόνο το δικαστήριο ζητά την απολογία του πριν τον δικάσει. Η επιβολή ποινών κατ’ αυτόν τον τρόπο ανήκει σε άλλα καθεστώτα, όχι πάντως, στο δικό  μας.

Σε  ό,τι  έχει να κάνει με τον προπονητή μας κ. Φαράντο Σωτήρη, θα θέλαμε να μας απαντήσετε
Α) Ποιόs διαιτητήs, σε ποιόν αγώνα και πότε έχει αφαιρέσει κάρτα προπονητή παραβιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα εργασιακά του δικαιώματα και τη νομοθεσία.
Β) Για ποιο λόγο επιβάλλεται ποινή 15 ημερολογιακών ημερών στέρησης του δικαιώματος άσκησης των καθηκόντων του, από τη στιγμή που στο φύλλο αγώνα δεν αναγράφεται τίποτα το αξιόποινο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε  να σας γνωστοποιήσουμε ότι:
1. Η βία, όπως και η κατάχρηση εξουσίας έχει πολλές μορφές. Εμείς τις καταδικάζουμε όλες.
2. Η επίμαχη φράση ‘Να θυμηθούμε τα παλιά’ έχει να κάνει με τις κακές διαιτησίες του παρελθόντος, και όχι με την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας.
3. Τα τελευταία 4 χρόνια που η παρούσα διοίκηση βρίσκεται στα ηνία της ομάδας δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Μάρτυρές μας είναι οι ομάδες, καθώς και οι διαιτητές που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στο Αιτωλικό και να συνεργαστούν μαζί μας.
4. Θεωρούμε παράνομη και προσβλητική για την ομάδα, καθώς και για τον καθένα μας ξεχωριστά την επιβολή ποινής για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, γι’αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να καταβάλλουμε καμία χρηματική ποινή.

Σας καλούμε εντός 10 ημερών, όπως προβλέπεται από τον νόμο να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέσαμε και να αποσύρετε την ποινή. Σε περίπτωση που η ομάδα μας τιμωρηθεί κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε ηθικό και νόμιμο δικαίωμά μας, όπως ορίζουν το σύνταγμα και οι νόμοι, ενημερώνοντας παράλληλα τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης .

Το Δ.Σ.

Πηγη olatagoal.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...