Πρόταση Τσουκαλά για την βελτίωση και αναβάθμιση της εικόνας του εμπορικού κέντρου της πόλης

Με βάση το νέο πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης της αισθητικής και της λειτουργικότητας μιας εμπορικής περιοχής του Δήμου. Στο πρόγραμμα που καταθέτω και που έχει ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων την 29η Ιουνίου, η Ναύπακτος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει πρόταση μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου για την βελτίωση και αναβάθμιση της εικόνας του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Μέχρι στιγμής, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν υπάρχει καμμία εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου από το ΕΣΠΑ. Επειδή ο προϋπολογισμός Δήμων σαν τον δικό μας για τεχνικά ζητήματα είναι μικρός, είναι χρήσιμο ο κάθε Δήμος να βρίσκει προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαική Ένωση με τα οποία να αναβαθμίζει και να εμπλουτίζει το τεχνικό του πρόγραμμα. Ο Δήμος Ναυπακτίας αυτά τα τέσσερα χρόνια υστερεί κατά πολύ σε εγκεκριμμένους φακέλους χρηματοδότησης τέτοιων προγραμμάτων.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης μεταξύ των οποίων: παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, αναπλάσεις χώρων αναψυχής (πλατειών), αγορά μικρού λεωφορείου δημοτικής χρήσης, διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής αλλά και ευτρεπισμός τόσο των προσόψεων των εμπορικών καταστημάτων όσο και του δημοσίου χώρου γενικότερα. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται έργα ακόμα και για υπογειοποίηση κάδων πράγμα που θα έδινε τεράστια ανάσα στην πόλη και ιδαίτερα πέριξ του λιμανιού που γνωρίζουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα έχει από τους κάδους

Καλώ, λοιπόν, τον Δήμο να υποβάλει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο πρόταση σ’αυτόν το νέο πρόγραμμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...