Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές από το 2017

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ»                                                  

Να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη σλοβακική εφημερίδα «ΗΝ».

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε στα μέσα του 2018, θα μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος συνιστά «κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές.

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα διαρκεί επί μακρόν χρονικό διάστημα, καθώς τα προβλήματα ήταν μεγάλα και η διοικητική «μηχανή» αδύναμη. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η πρόοδος που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια, αντιστράφηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Ερωτηθείς για το χρέος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επανέλαβε ότι από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων, η Ελλάδα δύναται να εξοικονομήσει έως 8 δισ. ευρώ ετησίως.

«Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους είναι ήδη χαμηλότερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας ότι «οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πληρωμή του χρέους της για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...