Σε απελπισία οι δικαιούχοι του Voucher 29-64! Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματά τους!

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων ηλικίας 29-64, καθώς ακόμη δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματά τους τα οποία περίμεναν από τον περασμένο Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΠΑ ΑπΚΟ η πληρωμή για τους δικαιούχους του προγράμματος, ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, όμως σε επικοινωνία με το σάιτ μας, αρκετοί δικαιούχοι παραπονιούνται οτι ακόμη δεν έχουν δει τίποτα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

H ανακοίνωση της ΕΣΠΑ ΑπΚΟ :
Η ΕΣΠΑ ΑπΚΟ ενημερώνει τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 σε Κλάδους Αιχμής» ότι από 22/1/2018 θα ξεκινήσει η πληρωμή του εκπαιδευτικού επιδόματος για την πρακτική άσκηση σε όσους την έχουν ολοκληρώσει σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης και με την προϋπόθεση ότι ο Πάροχος έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία μας.

Πολλοί συνανθρωποί μας είναι απεγνωσμένοι καθώς έχουν οικογένειες με παιδιά, άνεργοι γονείς με υποχρεώσεις κι αυτά τα χρήματα θα είναι πολύ σημαντικά για τον οποιοδήποτε. Πολλοί άνεργοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα λένε χαρακτηριστικά οτι δεν υπάρχει καμία ουσία όταν μπαίνεις στη διαδικασία να εργαστείς μέσω αυτού του voucher, για το λόγο οτι τα χρήματα θα τα δούν μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως και έγινε), στο οποίο διάστημα δανείζονται για να επιβιώσουν και ουσιαστικά τα λεφτά όταν θα μπούν στους λογαριασμούς, θα τα δώσουν στα δανεικά, πράγμα που σημαίνει οτι δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα. Αρκετά τα παράπονα των πολιτών οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο.

Μένει να δούμε αν τελικά αυτή τη φορά καταβληθούν τα χρήματα της πρακτικής του voucher μέχρι τέλος του Ιανουαρίου όπως προαναγγέλθηκε ή αν θα πάρει ξανά παράταση η διαδικασία..ποιός ξέρει..ίσως μέχρι και το Πάσχα..ανεπιθύμητο βέβαια σενάριο αλλά αν αναλογιστεί κανείς οτι οι δεσμεύσεις για τις πληρωμές ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο και κοντεύουμε Φεβρουάριο, τότε στην Ελλάδα του 2018 όλα είναι πιθανά!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...