Στην δημοτική κοινότητα το θέμα της αξιοποίησης του Ξενία.(Βίντεο)

DSC00495-Την κατάργηση του παραλιακού δρόμου νότια του Ξενία και τη δημιουργία ενιαίου πάρκου με τον κήπο πρότεινε ο Γ.Τούμπανος.

-Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των κοινοτικών συμβούλων.-Απουσία φορέων στη συζήτηση.

Στην δημοτική κοινότητα ήρθε το θέμα της αξιοποίησης του Ξενία,έπειτα και από την δημοτική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο δύο 24ωρα νωρίτερα.

Τυπικά η κοινότητα επικύρωσε τόσο τη δέσμη προτάσεων της Ενωτικής πρωτοβουλίας και του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν.Πλούμης,επανέλαβε τις προτάσεις της Ενωτικής πρωτοβουλίας σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου,ενώ από την πλευρά του ο κοινοτικός σύμβουλος Γ.Τούμπανος,διατύπωσε εκτός των άλλων την πρόταση,(αυτό φυσικά απαιτεί τροποποίηση του σχεδίου πόλης από την πλευρά του υπουργείου,πράγμα δύσκολο),το κομμάτι της οδού Καθόδου Δωριέων που διέρχεται από το νότιο μέρος του κήπου του Ξενία,από το ύψος του τέλους της οδού Αρβανίτη μέχρι και τη συμβολή των οδών μετά το ΚΕΠ,να ενοποιηθεί με τον υπόλοιπο χώρο του Ξενία ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο παραλιακό πάρκο.

Η Β.Ταραμπίκου αφού επεσήμανε τη λάθος σειρά της διαδικασίας που τηρήθηκε από τη δημοτική αρχή στο θέμα της διαβούλευσης κατηγορώντας τη για προειλημμένες αποφάσεις,αφού η δημοτική πλειοψηφία έφερε το θέμα πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και έπειτα στη διαβούλευση,επανέλαβε τη θέση της παράταξής της (Α.Δ.Κ.Ν) και της ίδιας η οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις και τις απόψεις των συλλόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.

Ο δήμος Ναυπακτίας θα πρέπει να κινηθεί σε άλλη βάση τόνισε ο κοινοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Β.Σακέτος προτείνοντας από την πλευρά του δήμου τη δημιουργία μιας επιχείρησης λαϊκής βάσης με τη συμμετοχή δήμου και ιδιωτών με στόχο την καλύτερη  διαχείριση του ακινήτου.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας για την έκφραση γνώμης επί της αξιοποίησης του Ξενία δεν παρέστησαν  φορείς της περιοχής…..



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...