Στην εμπορική αξία οι πλειστηριασμοί!

Πέμπτη 09/06/2016 – 18:52Με την εμπορική αξία των ακινήτων, μπορούν να προχωρούν οι πλειστηριασμοί, από την  1η Ιουνίου, σύμφωνα με  Προεδρικό Διάταγμα, που ρυθμίζει και το πώς θα υπολογίζεται, η εμπορική αξία του  ακινήτου.
Σύμφωνα με το διάταγμα, αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας είναι ο δικαστικός επιμελητής, που έχει αναλάβει την υπόθεση και έχει σύμφωνα με τον νόμο, υποχρέωση να προσλάβει πιστοποιημένο εκτιμητή, που θα βγάλει την πραγματική εμπορική αξία, με την οποία θα γίνει η διαδικασία του πλειστηριασμού.
Οι εκτιμητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στη Διεύθυνση Οικονομικού Συντονισμού και Μακροοικονομικών Προβλέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.
Η αξία θα βγαίνει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ όπως προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα, προβλέπεται η πιστή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ ).
Οι τράπεζες θα μπορούν να προχωρούν, στην διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχεμένων ακινήτων και η αμοιβή του εκτιμητή, που καθορίζεται εγγράφως και εκ των προτέρων, βαραίνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...