Τέλος των ψευδαισθήσεων

Τέλος των ψευδαισθήσεων

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 24/02/2016 – 16:07

ΝΑΤΟ

Απεχθανόμαστε το ρόλο του μετά Χριστό Προφήτη, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως, τίποτα απ` όσα δραματικά συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ιδιαίτερα, μετά τις συσσωρευμένες εμπειρίες των τελευταίων πέντε ετών, δε δικαιολογούνται ψευδαισθήσεις, ούτε για τους εταίρους μας, ούτε, πολύ περισσότερο, για τους εξ Ανατολών γείτονές μας και αναφερόμαστε, προφανώς, στην ιθύνουσα τάξη της χώρας και όχι τον τουρκικό λαό.

Για να ξεκινήσουμε απ` το τελευταίο, μόνο μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση, της ηγετικής τάξης της Αγκυρας, από Σαούλ σε Απόστολο Παύλο, θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προσδοκία, ότι δε θα χρησιμοποιούνταν η έκρηξη προσφυγικών ροών και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ως αγωγός προώθησης των πάγιων τουρκικών επιδιώξεων.

Ίσως να μην είχε συλλάβει το μέγεθος της θρασύτητας της Άγκυρας, που έφτασε στο σημείο, να υπαγορεύσει ως και το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, προκειμένου να θεμελιώσει αμφισβήτηση του συνόλου των Δωδεκανήσων!

Αλλά και σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το προσφυγικό ζήτημα και τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, δεν είναι δα η πρώτη φορά, που βιώνουμε την υποκρισία και διγλωσσία τους.

Ποιος πιστεύει στ` αλήθεια, ότι χώρες-κυρίως του πρώην Ανατολικού μπλοκ, των οποίων κύριο χαρακτηριστικό είναι η δορυφορική τους σχέση με την Γερμανία, έχουν σε τέτοιο βαθμό αυτονομηθεί, λειτουργώντας, περίπου, ως «αντάρτες»;

Η δεν έχουμε ζήσει πολλές φορές, τα τελευταία χρόνια, τη «διπλή γλώσσα» της Γερμανίδας καγκελαρίου, που βάζει άλλους, να παίζουν το ρόλο του «κακού», προκειμένου η ίδια να εμφανίζεται στο ρόλο του καλού και του ισορροπιστή, επιβάλλοντας στο τέλος, τις θελήσεις της. Αν δεν είναι βέβαιο, είναι, πάντως, εξαιρετικά πιθανό ότι και τώρα η κ. Μέρκελ παίζει το γνώριμο «διπλό παιχνίδι» της, χρησιμοποιώντας τους «κακούς» ως μοχλό πίεσης;

Άλλωστε, η πολιτική των «κλειστών συνόρων» ευνοεί και την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, που έχει διακηρύξει, υπό την πίεση και των ακροδεξιών στοιχείων στο εσωτερικό, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλους πρόσφυγες στο έδαφος της.

Γι` αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, χωρίς τις διπλωματικές δεσμεύσεις της καγκελαρίου, προανήγγειλε, στην ουσία, όσα συμβαίνουν, ενώ και οι σχετικές τοποθετήσεις, από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, είναι «αντάξιες» του Πόντιου Πιλάτου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...