Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα

Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα

Τζανακόπουλος: Η σημερινή συνέντευξη του κ.Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα

“Αδιαπραγμάτευτος θεμέλιος λίθος ο σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάνης”

Την έντονη ενόχλησή της εκφράζει η κυβέρνηση στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν σε συνέντευξή του, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονές της άφιξής του στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος,αναφέρει σε δήλωσή του πως η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ξεκαθαρίζει πως: “ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών”.

Ολόκληρη η δήλωση:

Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.

Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.

Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.

Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312696-Tzanakopoylos-E-semerine-synenteyxe-toy-k-Erntogan-egeirei-entono-problematismo-kai-erotemata ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...