Τι απαντά ο καθηγητής του ΤΕΙ Ναυπάκτου στις καταγγελίες των σπουδαστών.Ποια η θέση του προέδρου του ιδρύματος Σ.Καπλάνη.

Συνέχεια στην υπόθεση με τις καταγγελίες των σπουδαστών του τμήματος Μηχανικών πληροφορικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στο Αντίρριο.

Το Nafpaktianews χθες δημοσίευσε το ψήφισμα των σπουδαστών,ενώ το Agrinioculture φιλοξενεί την επιστολή-απάντηση του καθηγητή,αλλά παράλληλα τη θέση του ιδρύματος κ.Σωκράτη Καπλάνη.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Ναυπάκτου στην επιστολή του στο ΑγρίνιοCulture.gr αναφέρει:
«Σχετικά με την ανάρτηση πολλών ΜΜΕ «ΤΕΙ Ναυπάκτου: Καθηγητής ΤΕΙ μήνυσε 98 φοιτητές που ζητούσαν να τους κάνει μάθημα», θαθελα να πώ τα εξής:
1. Η αλήθεια είναι ότι μηνύθηκαν συνολικά 108 άτομα, 98 «φοιτητές» 9 καθηγητές μόνιμοι και μία διοικητικός του τμηματος Μηχανικών πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, οι οποίου με κατασυκοφάντησαν κυρίως εν όψει πρυτανικών εκλογών όπου είμαι υποψήφιος στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον ακόμη ένας εκ των μηνυόμενων μονίμων καθηγητών του τμήματος είναι και υποψήφιος πρύτανης.
2. Δεν τηρήθηκε καμμία διαδικασία όπως ο νόμος προβλέπει από τη διοίκηση του τμήματος και η ανυπόστατη και συκοφαντική καταγγελία των «φοιτητών» έγινε φειγ-βολαν παντού. Επιπλέον χθες το κείμενο της μήνυσης κυκλοφορούσε από τους φοιτητές ακόμα και στη ΓΣ του τμήματος.
3. Το κείμενο της δημοσίευσης σας από τους φοιτητές είναι λίγο πολύ αυτό της αρχικής καταγγελίας τους βάσει του οποίου οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.
4. Οι 98 αυτοί «φοιτητές» δεν αναφέρονται σύμφωνα πάντα με τη συκοφαντική καταγγελία τους στο παρόν, ή ακόμη και το προηγούμενο εξάμηνο αλλα αναφέρονται στο περσινό χειμερινό εξάμηνο (2013-2014) και μάλιστα για 2 μόνο μαθήματα και όχι για τα υπόλοιπα από τα 6 που συνολικά δίδασκα.
5. Οι 53 από τους 98 φοιτητές δεν είχαν καν δηλωμένα τα δυο αυτά μαθηματα μου και οι μισοί από αυτούς τους 53 είχαν περάσει επιτυχώς το μάθημα σε προγενέστερη περίοδο. Δύο δε από τους υπογράφοντες φοιτητές την καταγγελία ήταν μαθητές λυκείου!!!
6. Υπήρξαν φοιτητές που δήλωσαν ότι όλα έγιναν καλώς με τα μαθήματα και τη διδασκαλία.
7. Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΣΚ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της καταγράφηκε και σας την επισυνάπτω και στην οποία φαίνεται η μεθόδευση και τα αίτια όλης αυτής της υπόθεσης.
8. Τέλος, όσο για την μαζική κατάληψη όλων των φοιτητών σας λέω μόνο μαζική δεν έιναι. Εκτός και η ομάδα των 50 ατόμων που την αποφάσισε και των 6 ατόμων που είναι καθημερινά εντός του χώρου του υπο κατάληψη τμήματος αλλά και των 15 ατόμων που κάθονται στην απένατι καφετέρεια θεωρείται μαζικότητα.
9. Συνολικά η μήνυση αφορά 8 κατηγορίες εκ των οποίων οι 5 είανι κακουργήματα.
Είναι λυπηρό για ένα τριτοβάθμιο Ιδρυμα και τμήμα ενόψει πρυτανικών εκλογών να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Με λυπεί δε ιδιαίτερα που ένας καθηγητής να αναγκάζεται να προασπίσει την τιμη του και την υπόληψή του μηνύοντας τους φοιτητες του, που τελικά μόνο φοιτητές του δεν ήταν. Δεν θαθελα να επεκταθώ περισσότερο γιατί για το θέμα αυτό ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη.»

 

Σωκράτης-ΚαπλάνηςΣωκράτης Καπλάνης Πρόεδρος ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο ΑγρίνιοCulture.gr :

«Επιβεβλημένο να επικρατήσει ψυχραιμία – Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με συζήτηση και όχι με καταγγελίες που αφήνουν στίγματα»

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης μιλώντας αποκλειστικά στο ΑγρίνιοCulture.gr σχολίασε την υπόθεση λέγοντας : «Από όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ το ΤΕΙ, από το 1978, έχω ζήσει πολλές διενέξεις. Έχω γίνει ο καταλύτης για να μην έρθουν σε σύγκρουση, τόσο μεταξύ καθηγητών, όσο μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, διότι σε μια μεγάλη κοινότητα υπάρχουν πάντα διενέξεις, οι οποίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τα όρια της λογικής και πάντα πρέπει να επικρατεί ένας αμοιβαίος σεβασμός, ο οποίος χαρακτηρίζει όλη την ακαδημαική κοινότητα. Τα προβλήματα λύνονται από τα όργανα του Ιδρύματος και δεν πρέπει να γίνονται συγκρούσεις. Είχα πει στην αντιπρόεδρο του ιδρύματος να μιλήσουν με τον καθηγητή και τους φοιτητές και να εξομαλύνουν τα πράγματα. Έμαθα ότι δεν έγινε η συνάντηση παρόλο που είχαν συμφωνήσει να δουν την αντιπρόεδρο και τον καθηγητή. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει συνενόηση. Το θέμα έπρεπε να εξετασθεί από το αρμόδιο όργανο, αλλά το θέμα περιπλέχθηκε. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με συζήτηση. Με ειλικρηνή συζήτηση και όχι με καταγγελίες που αφήνουν στίγματα. Μάλιστα θα πρέπει να εφαρμόζουμε την κείμενη νομοθεσία η οποία είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούμεθα. Ελπίζω ότι όπως ξεκίνησε αυτο το θέμα θα λυθεί διότι δεν είχε ακουστεί τόσα χρόνια πριν κάτι ανάλογο. Έγινα κοινωνός και άλλων δηλώσεων από άλλες παρατάξεις και φοιτητών και δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε μια ταραχή. Πρέπει μέσα από αυτά τα προβλήματα να μάθουμε να προβληματιζόμαστε. Μερικές από τις διαμάχες κράτησαν χρόνια στο πρώην ΤΕΙ Πάτρας. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να επικρατήσει ψυχραιμία».

H επιστολή του Καθηγητή και η τοποθέτηση του προέδρου του ιδρύματος κ. Καπλάνη αναδημοσιεύονται από το  http://www.agrinioculture.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...