Χριστοφιλοπούλου: Πανηγυρίζουν γι’ αυτό που ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες «γαλέρας»

Χριστοφιλοπούλου: Πανηγυρίζουν γι' αυτό που ονόμαζαν

Για «κούφιους κυβερνητικούς κομπασμούς» κάνει λόγο η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε σχόλιό της για τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

«Εάν η κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν», αναφέρει η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η ανάλυση των στοιχείων καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους», εξηγεί η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Επομένως, απολύονται λιγότεροι σε αριθμό εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και υψηλότερης αμοιβής και προσλαμβάνονται περισσότεροι με συμβάσεις ευέλικτης και φθηνής εργασίας», συνεχίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου προσθέτοντας ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός».

Τέλος, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες ‘γαλέρας’», επιχειρώντας «να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...