Από άστεγος και ναρκομανής έγινε πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (ΦΩΤΟ)

dude

Πώς είναι να έχεις «πιάσει πάτο» και να εκτοξεύεσαι στην κορυφή; Αυτή την ιστορία, προσωπικό του βίωμα, διηγείται μέσα από το βιβλίο του ο 46χρονος Χαλίλ Ραφάτι, ιδιοκτήτης αλυσίδας μπαρ «SunLife Organics», που σερβίρει μόνο φυσικούς χυμούς.

Γεννημένος στο Τολέντο του Οχάιο, ο Ραφάτι εγκατέλειψε την οικογενειακή του στέγη για να δραπετεύσει από την χρόνια σεξουαλική κακοποίηση. Κατέληξε να πουλάει αυτοκίνητα σε πελάτες «υψηλούς κύρους» όμως γρήγορα η νέα του ζωή πήρε άσχημη τροπή όταν δοκίμασε για πρώτη φορά ηρωίνη.

Το 2001, έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο όταν πήρε εσκεμμένα υπερβολική δόση ηρωίνης σε ένα πάρτι στο Μάλιμπου. Ο Ραφάτι έδωσε μάχη για να βγάλει τα ναρκωτικά από τη ζωή του και τελικά κατάφερε να αποτοξινωθεί το 2003, όταν ανακάλυψε τις «σούπερ» τροφές.

09o

«Έφτασα στον πάτο των πάτων», λέει ο Ραφάτι στους New York Times. «Δεν υπήρχε άλλο σκάψιμο να κάνω, όλα μου τα φτυάρια είχαν σπάσει. Ήμουν τελειωμένος», προσθέτει ο ίδιος.

Τελικά ίδρυσε ένα «ησυχαστήριο» για εξαρτημένους από τα ναρκωτικά στο Μάλιμπου το Ριβιέρα Ρικόβερι και εκεί δημιούργησε το Γούλβεριν, το smoothie που έγινε σήμα κατατεθέν της αλυσίδας των μπαρς που του ανήκουν σήμερα.

«Σκοπός του smoothie ήταν να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τους ασθενείς, λέει ο Ραφάτι στην εφημερίδα, «και να τους προσφέρει το πολυπόθητο σθένος. Ο λήθαργος στην αρχή της νηφαλιότητας είναι αρκετά σκληρός, ειδικά όταν βγαίνεις από ένα μακρό χρονικό διάστημα όπου έχεις κάνει χρήση πολύ σκληρών ναρκωτικών».

Το βιβλίο του Χαλίλ Ραφάτι τιτλοφορείται «Ξέχασα να Πεθάνω» και βγήκε στην κυκλοφορία στις ΗΠΑ πριν λίγες ημέρες.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...