Αφιέρωμα στην Αθήνα από το κρατικό γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πολιτισμού

Αφιέρωμα στην Αθήνα από το κρατικό γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πολιτισμού
Στον France Culture θα παίξουν δύο ντοκιμαντέρ για την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

«Το πνεύμα της Αθήνας» και «Η ζωή της Αθήνας» είναι τα δύο αφιερώματα που θα παίξουν στον κρατικό γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πολιτισμού France Culture, το Σάββατο 24 Αυγούστου. Πρόκειται για δύο ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αρχιμανδρίτη (της σειράς Πόλεις-Κόσμοι), αφιερωμένα στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Το πνεύμα της Αθήνας» είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ, με προσωπικότητες του πολιτισμού που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή ζουν στην Αθήνα, όπως ο διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, η διεθνής μουσικός Ελένη Καραΐνδρου, ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα. Μαζί με τον αρχιτέκτονα Τάσο Τανούλα (υπεύθυνος της αναστήλωσης του Παρθενώνα από το 1984-2010) και τον καθηγητή αρχιτεκτονικής Παναγιώτη Τουρνικιώτη, οι συμμετέχοντες μας ξεναγούν σε χώρους εμβληματικούς του αθηναϊκού πνεύματος, μας αφηγούνται την αναπαράσταση της πόλης στις τέχνες, τους ακούμε να μιλούν για τις μεγάλες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

«Η ζωή της Αθήνας» είναι το δεύτερο και σκιαγραφεί το σύγχρονο πορτρέτο της πόλης. Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης επιστρατεύει γι’ αυτό τον σκοπό, τον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο, τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Μένη Κουμανταρέα, Γκαζμέντ Καπλάνι, τον Ηλία Μαμαλάκη, τον δημιουργό του περιοδικού “Αθηνόραμα” και υπεύθυνο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη και τη μουσικό Όλγα Κουκλάκη.

Το ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην Αθήνα, θα μεταδοθεί και από την ιστοσελίδα του σταθμού France Culture www.franceculture.fr .

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...