Γεννήθηκε μωρό που αναπτύχθηκε χωρίς αμνιακό υγρό στο σάκο

Γεννήθηκε μωρό που αναπτύχθηκε χωρίς αμνιακό υγρό στο σάκο
Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό στα ιατρικά χρονικά αντιμετώπισαν οι γιατροί της βουλευτή του αμερικανικού Κογκρέσου, Τζέιμι Χερέρα Μπιούτλερ και της νεογέννητης κόρης της που επιβιώνει δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό σε πείσμα του προβλήματος που αντιμετώπισε η μητέρα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γιατροί είχαν διαγνώσει στη βουλευτή Σύνδρομο Πότερ (υπολειτουργία των νεφρών της εγκύου προκαλεί μειωμένη παραγωγή αμνιακού υγρού και αυτό συνήθως οδηγεί στον θάνατο του εμβρύου καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη των πνευμόνων του) ωστόσο η κορούλα της κατάφερε να αναπτυχθεί χωρίς αμνιακό υγρό στη μήτρα και παρά τις προβλέψεις των γιατρών αποδείχθηκε πολύ πεισματάρα και κρατήθηκε στη ζωή!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Τζέιμι Χερέρα Μπιούτλερ, οι γιατροί προχώρησαν στην έγχυση ορού ως υποκατάστατο του αμνιακού υγρού. Τελικά το κοριτσάκι, γεννήθηκε πρόωρα στις 15 Ιουλίου έχοντας αναπτύξει πνεύμονες και τώρα αναπνέει από μόνη της, κάτι που σημαίνει ότι η σπάνια θεραπεία είχε αποτέλεσμα!

Ωστόσο η μικρή Αμπιγκεϊλ γεννήθηκε χωρίς νεφρά και επιβιώνει μέχρι σήμερα (δύο εβδομάδες μετά) κάνοντας αιμοκάθαρση ενώ θα χρειαστεί μεταμόσχευση νεφρού για να επιζήσει.

Η ρεπουμπλικάνα βουλευτής από την Ουάσινγκτον και ο σύζυγός της εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούν εκείνους τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που δεν θέλησαν να αποδεχτούν την αρχική καταδικαστική για το μωρό διάγνωση. «Περισσότερο απ’ όλους βέβαια, είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που άκουσε όλες τις προσευχές για αυτό το θαύμα» προσέθεσαν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...