Ελλειμματικός για πρώτη φορά παρατηρείται ο ισολογισμός χρήσης του 2019 που αφορούσε στην προηγούμενη δημοτική θητεία,σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας ο ορκωτός λογιστής κ.Στραβοδήμος.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία λογιστική ζημιά η οποία οφείλεται στις μειωμένες επιχορηγήσεις από την κεντρική διοίκηση μεν και την αύξηση των δαπανών (μισθοδωσία προσωπικού) λόγω της κινητικότητας δε.

Ο κ.Στραβοδήμος ανέφερε ότι το κονδύλι των επιχορηγήσεων από το κεντρικό κράτος ήταν μειωμένο το 2019 έναντι του 2018 κατά 500.000 ευρώ,ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των εξόδων κατά 250.000 ευρώ.

Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 339.000 ευρτώ,με τη σημαντικότερη την αύξηση των αμοιβών προσωπικού κατά 289.000 λόγω κινητικότητας,ενώ η μεγάλη μείωση προήλθε από Εθνικούς πόρους της τάξης των 254.000.

Ο κ.Γκίζας πρόσεσε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση του χρήματος, να μη σπεύδουμε να αναλαμβάνουμε δράσεις που δεν μας αναλογούν και η κεντρική διοίκηση να αναλαμβάνει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει.

Για διαρκή προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος έκανε λογο ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας πρώην δήμαρχος Τ.Λουκόπουλος,ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Δημητρόπουλος εξήρε τις διαχρονικές προσπάθειες των διοικήσεων του δήμου ώστε να βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο τα οικονομικά του δήμου με τη σωστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και βεβαίως στις προσπάθειες του προσωπικού της οικονομικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών Σωκρ.Παπαβασιλείου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...