ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ KAZAMIAΣ 2014:Tι θα συμβεί στο δήμο Ναυπακτίας μέχρι τις εκλογές !!!

Ο Σαλαμούρας  επιστρέφει  στην παράταξη που τον ανέδειξε…….

Τα ΚΤΕΛ στη ΣΚΑΛΑ

Τι θα συμβεί ως τις δημοτικές εκλογές..

Ένας αυτοδιοικητικός καζαμίας που θα εκπλήξει

ΓΕΝΑΡΗΣ

1-15/1

Η χρονιά αλλά και ο Γενάρης ξεκινά με τις καλύτερες προυποθέσεις για την παράταξη Μπουλέ αφού τελικά ο Σαλαμούρας κάνει δεκτή την ανοιχτή πρόσκληση του δημάρχου για συστράτευση όλων   όσων ξεστράτησαν από το μαντρί.Μάλιστα στον Σαλαμούρα ο Μπουλές δίνει αυξημένες αρμοδιότητες,ενώ τυχόν επανεκλογή του στον δημοτικό θώκο,παραχωρεί τη νεοσύστατη αντιδημαρχία Τουριστικών υποθέσεων και ανάδειξης  του ονόματος  LEPANTO.Μάλιστα υποκύπτει στις πιέσεις του όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι εργασίες του μουσείου Ναυπηγικής τέχνης στο Γρίμποβο να είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα.

Αδιευκρίνιστος κατά μία έννοια παραμένει ο ρόλος του Γ.Γούλα από τα δημοτικά πράγματα αλλά σίγουρο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα δηλώσει παρών.Ο Νταουσάνης φαίνεται ότι είναι πιο κοντά του,και μέσα στον Γενάρη αναμένεται να δηλώσει τη στήριξη στον πρώην δήμαρχο.

15-30/1

Στην παράταξη Λουκόπουλου τηρείται σιγή ιχθύος αφήνοντας τους αντιπάλους τους να φανερώσουν τα χαρτιά τους.Ο πρώην Αποδοτός δήμαρχος ετοιμάζει επίσημη ανακοίνωση στήριξης και προσχώρησης στην Ενωτική πρωτοβουλία.

Ο Κανένας !!!

Κανείς δε φαίνεται από τον κεντροδεξιό χώρο να μπει μπροστά για τη δημιουργία προυποθέσεων νίκης στο δήμο Ναυπακτίας.Ο Ντ.Τσουκαλάς συστρατεύεται τελικά με την Αόρατο αρχή.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ.

1-15/2

Είναι ο μήνας όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις  απ όλα τα εμπλεκόμενα μερη.Ο χρονος κυλάει γρήγορα και οι τελευταίες διεργασίες  βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

Ο δεξιός χώρος τελικά κάνει την υπέρβαση,.όλοι κάνουν ένα βήμα πίσω και διακρίνεται τελικά αυτός που πάνω του θα στηριχθεί αυτή η μεγάλη δεξαμενή ψήφων που εναγωνίως όλο το προυγπύμενο διάστημα αναζητούσε εκφραστή.Είναι τεχνοκράτης άφθαρτος 55 αρης και  γνήσιος Ναυπάκτιος.Μεγάλο μειονέκτημά του η ελάχιστη αναταπόκρισή του στα Ορεινά ελέω απουσίας χωριάτικης καταγωγής.

15-28/2

Ο Δ.Καραχάλιας της παράταξης Νταουσάνη ετοιμάζει νέο μαραθώνιο στην Αθήνα για να προβάλει τον συνδυασμό που ανήκει αλλά και για να στηρίξει την δική του υποψηφιότητά .

Νέα ήθη στην πολιτική κάνουν την εμφάνισή τους.Πλέον μετά την άρνηση επιφανών στελεχών να μετέχουν στις εκλογές,η ταρίφα για συμμετοχή σ αυτές  ανεβαίνει.Η αντιδημαρχία στοιχίζει 50.000 ευρώ και η απλή συμμετοχή σ αυτές τις 5000 ευρώ.

Οι πολιτικές συμφωνίες έχουν αρχίσει.Νταουσάνης-Παπαθανασης και λοιπές άστεγες δυνάμεις ξεκινούν κύκλο συζητήσεων συνεργασίας μεταξύ τους.

Οριστικά εκτός ο Παπαναστασόπουλος.

Η Α.Δ.Κ.Ν. αλλάζει όνομα και μετενομάζεται σε Ανεξ.Κίνηση του βουνού και του Κάμπου.Σήμα της η γκλίτσα και η φλογέρα.

Η  παράταξη Μπουλές διενεργεί κρυφή σφυγμομέτρηση σύμφωνα με την οποία  η δημοτικότητα Μπουλέ πέφτει διαρκώς.Οι πρώτες κινήσεις για την πολιτική του συνταξιοδότηση και διεργασίες για εκλογή νέου επικεφαλής.Ή μάλλον νέας επικεφαλής.

Στην παράταξη Λουκόπουλου επιθυμούν τη συνεργασία τους με πρόσωπο κύρους εξ Αθηνών που όμως οι πολιτικές του συναναστροφές το καθιστούν απαγορευτικό.Το ίδιο όμως πρόσωπο επιθυμεί διακαώς να δει τον Τάκη δήμαρχο και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει δημόσια τοποθέτηση στήριξης στο πρόσωπό του.

ΜΑΡΤΙΟΣ

1-15/3

Δημοτική παράταξη παραγγέλενει μυστική σφυγμομέτρηση η οποία δεν  την  ικανοποιεί καθόλου.Αυτός θα είναι και ο λόγος που θα ψάξει  συνεργασίες αν και δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις  της.Η λύση τελικά έρχεται με την παρέμβαση  Ορεινού πρώην δημάρχου.

Τα κεντροδεξιά κομμάτια  συνθέτουν πλέον ικανό κομμάτι στην πίτα διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.Παρόλα αυτά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η τύχη του στις εκλογές.

Αρχή της προεκλογικής εκστρατείας  της Παράταξης Μπουλέ από τη Χάλκεια όπου ο Σαλαμούρας έχει ισχυρή διεισδητικότητα ενώ στο πλευρό του τελικά οι ισχυροί καμπίσιοι Μπαλωμένος-Τραχήλης.Οι άσχημες ημέρες έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί.Θέση επίσης στο ψηφοδέλτιο Μπουλέ καταλαμβάνει ο Γαλατιανός Λ.Μπαλωμένος..Όλα μέλι-γάλα.

16-31/3

Ο Νταουσάνης ζητά από τον Καραχάλια να τρέξει ως τη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει τα ποσοστά της παράταξης.Ο Καραχάλιας σε δείγμα καλής θέλησης φτάνει μέχρι τον Προμαχώνα.

Το Ξενία επιτέλους βρίσκει τη λύση του.Αποφασίζεται να μετατραπεί σε δημόσιο κυνοκομείο ενταγμένο στο Εθνικό σύστημα υγείας.Τα εγκαίνια θα κάνει ο Άδωνης.

Η Μαρίνα μετά την χωροταξική της τοποθέτηση στο Γρίμποβο,αρχίζει πλέον να δέχεται τις πρώτες κρατήσεις.Στο δήμο δημιουργείται ειδικό γραφείο διεκπεραίωσης με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.Στο 11999 μπορούν πλέον οι πολίτες να δηλώνουν συμμετοχή για μια θέση του σκάφους τους στην Μαρίνα με έκπτωση για τους ντόπιους που φθάνει και το 40% ανάλογαμε τον χρόνο εκμίσθωσης.

Οι υποψήφιοι οργώνουν το δήμο εν οψει δημοτικών εκλογών.Ομιλίες παντού.Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δημιουργείται επεισόδιο στην εξέδρα με επικεφαλής δημοτικής παράταξης που ζητά εναγωνίως τη δική του θέση στους επίσημους.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1-15/4

Με μια κίνηση ΜΑΤ Καραλή τα ταμεία της ΔΕΥΑΝ γεμίζουν ζεστό χρήμα και ικανοποίηση τον δήμαρχο.Κατάφερε με απόφαση να επιβάλει κλιμακωτές αυξήσεις στην πάγια κατανάλωση αλλά και την τιμή κυβικού σε όσουν χρωστούν .Έτσι μ΄αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές υπό τον φόβο των αυξήσεων τρέχουν να εξοφλήσουν τα παλιά χρέη.Πλέον μ αυτή την εξέλιξη ο δήμος Ναυπακτίας πηγαίνει στις εκλογές με ζεστό χρήμα.

Πάσχα στα χωριά τους κάνουν οι υποψήφιοι θεωρώντας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ψηφοθηρικούς λόγους να συναντηθούν με δημότες.

Ξεκινούν οι προσφορές των υποψηφίων δημάρχων με Οβελίες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.Την αρχή κάνει ο Τακης  Λουκόπουλος.Ο δήμαρχος στήνει ψησταριές σε όλες τις πλατείες με  σφάγια.Ο Τάκης Λουκόπουλος τον κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό

ΜΑΙΟΣ

Ο μήνας των εκλογών.Ο μήνας όπου οι πολίτες καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.Φαίνεται ότι η μάχη θα παιχθεί ανάμεσα σε Μπουλέ,Αόρατη αρχή και Τ.Λουκόπουλο.Ρυθμιστής για μια ακόμη φορά ο Γιάννης που τραβά προς Τάκη Λουκόπουλο αφού του τάζει την προεδρία της Αιτωλικής αναπτυξιακής,τη μεταφορά των εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ όχι στο Σκα αλλά στη Σκάλα,αλλά και τους ελαιοχρωματισμούς του σπιτιού του.

Με το κλείσιμο της κάλπης και τα πρώτα αποτελέσματα,όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους νικητές.Αποτέλεσμα αυτού είναι να ξεμείνουν οι κάβες από ποτά που πίνουν όλοι για τα επινίκια.Στο δεύτερο γύρο πλέον θα παιχθεί το μεγάλο στοίχημα.Και αυτό θα είναι του λαού………………………………………………..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...