Εκρηκτικά πειράματα γνώσης και διασκέδασης

Εκρηκτικά πειράματα γνώσης και διασκέδασης
Μικροί και μεγάλοι αναζητητές και εξερευνητές της γνώσης θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία «Εκρηκτική… Λαμπρή», γεμάτη πειράματα και εφαρμογές εκτόξευσης, αλλά και να μάθουν τα παράξενα μυστικά των αυγών και της ζωής που κρύβουν μέσα τους.

Γεμάτη φαντασία και εφευρετικότητα, η Διαδραστική Έκθεση  Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου καλεί το κοινό να διασκεδάσει μαθαίνοντας, μέσα από τις ειδικές εορταστικές της δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα και θα εφαρμόσουν αρχές της μηχανικής, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές εκτόξευσης, με τη βοήθεια του Αρχιμήδη και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αλλά και των παιδικών μας παιχνιδιών που μπορούν να δώσουν αξιοποιήσιμες ιδέες.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

13:30 – 14:10:  Επίδειξη πειραμάτων: «Η επιστήμη των αυγών»
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες). Δοκιμάζοντας τα «όρια» των αυγών, θα μάθουμε τι παθαίνουν σε ακραίες συνθήκες ψύχους και πώς μπορούμε να τα μαγειρέψουμε χωρίς να τα θερμάνουμε. Τα αυγά που κάνουν «μπαμ» θα δώσουν λάμψη στην εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα, που θα μας κεράσει παγωτό, φτιαγμένο με τις μεθόδους της μοριακής γαστρονομίας!
15:30 – 17:30: Διαδραστικό εργαστήρι: «Εκτόξευση στο νησί του Πάσχα» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες).
Πρόκειται για μία διασκεδαστική δραστηριότητα, που μας φέρνει αντιμέτωπους με μία μεγάλη πρόκληση, αφού – μετά τις ημέρες των εορτών – μία παρέα από κοτοπουλάκια ζητούν τη βοήθειά μας, προκειμένου να γυρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νησί του Πάσχα. Μόλις βγήκαν από το αυγό τους και δεν έχουν τη δύναμη να πετάξουν έως εκεί. Θα πρέπει, λοιπόν, να τα βοηθήσουμε να εκτοξευτούν…
Πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου, λεωφ. Συγγρού 387 – Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9469600. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες γίνεται με το εισιτήριο της έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 6 ευρώ, μειωμένο: 4 ευρώ, κανονικό συνδυαστικό (εισιτήριο για τη διαδραστική έκθεση και για 1 προβολή στο Πλανητάριο): 4 ευρώ, μειωμένο συνδυαστικό: 3 ευρώ, ομάδες 20+: 4 ευρώ, σχολεία: 3 ευρώ, δωρεάν είσοδος: ΑΜΕΑ (ένα άτομο με συνοδό), συνοδοί σχολείων, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ένα άτομο με συνοδό). Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...