Νέα απάντηση Καπεντζώνη για τον Παραλίμνιο αγωγό

Από την επίσημη ενημέρωση του δημάρχου Δωρίδος για το έργο του παραλίμνιου αγωγού:
Γνώριζαν για την απένταξη, το απέκρυπταν και τώρα… τρέχουν

Δυστυχώς, τίποτα νεότερο από την απάντηση του δημάρχου Δωρίδος για το έργο του παραλίμνιου αγωγού, όμως από αυτή μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα:
1ον: Από τις 28/2/2024, με το έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς το δήμο, γνώριζαν για την απένταξη του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και το απέκρυπταν, παρότι επανειλημμένως είχαν ερωτηθεί για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική επιτροπή.
2ον: Από τότε έως και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26/4/2024 καμία ενέργεια για το θέμα δεν είχε γίνει, παρά τη σαφή αναφορά του υπουργείου ότι θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη χρηματοδότηση για το έργο. Αντιθέτως υπό την πίεση των αποκαλύψεων του συνδυασμού μας προκλήθηκε σύσκεψη τη Μεγάλη Δευτέρα 29/4/2024. Δύο μήνες μετά!!!
3ον: Από τη σύσκεψη, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Δωρίδος, ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ, εκτός των γενικόλογων ευχολόγιων πως ο δήμος θεωρεί αναγκαίο το έργο και η κυβέρνηση ΘΑ ψάξει να βρει άλλη πηγή χρηματοδότησης.
4ον: Με απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής άλλαξε ο τρόπος χειρισμού του θέματος. Όλα τα προηγούμενα χρόνια για κάθε ενέργεια υπήρχε πλήρης ενημέρωση και σύμπνοια παρατάξεων και τοπικής κοινωνίας. Πλέον ο δήμος κινείται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν ενημερώνει για τις εξελίξεις, παρά μόνο όταν οι αποκαλύψεις τον θέτουν προ των ευθυνών του.
5ον: Φιλότιμη η προσπάθεια του κ. Γιαννόπουλου να μεταθέσει τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, μιλώντας για καθυστέρηση αποστολής της μελέτης στην Περιφέρεια, θα πρέπει όμως να του θυμίσουμε, μιας και ο λόγος περί καθυστερήσεων, ότι η Περιφέρεια ζήτησε την έγκριση των ειδικών όρων από το υπουργείο Υποδομών στις 15/6/2023, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημοπράτηση, και το υπουργείο απάντησε στις 3/11/2023, 4,5 μήνες δηλαδή αργότερα. Αυτή η καθυστέρηση κ. Γιαννόπουλε θεωρείτε πως είναι αμελητέα; Όσον αφορά το δήμο, η μελέτη παραλήφθηκε από τις υπηρεσίες του στις 31/10/2023 και εγκρίθηκε, υπογράφθηκε και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, στη συνέχεια παραλήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή (σε κατ’ επείγουσα συνεδρίαση στις 8/11/2024) και άμεσα στάλθηκε στην Περιφέρεια, η οποία επίσης προχώρησε γρήγορα στη διαδικασία δημοπράτησης. Όλες οι ενέργειες του δήμου δηλαδή έγιναν ταχύτατα μέσα σε μία εβδομάδα!!
Σεβαστή η «εμπιστοσύνη» του κ. Γιαννόπουλου σε βουλευτές, υπουργούς και κυβέρνηση, αλλά εδώ μιλάμε για έργο που η τοπική κοινωνία διεκδίκησε σύσσωμη επί χρόνια και το κέρδισε και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το απεμπολήσει, μετατρέποντάς το σε αντικείμενο μικροπολιτικών χειρισμών, τους οποίους ο συνδυασμός μας και η Δωρίδα δε θα επιτρέψει.
Και επαναλαμβάνουμε: Με όσους έχουν τον ίδιο στόχο θα πορευτούμε μαζί, οι άλλοι ας μείνουν εγκλωβισμένοι στις όποιες εξαρτήσεις τους κι ας απολογηθούν στην κοινωνία για τις επιλογές και κυρίως για τα αποτελέσματά τους.
Όσο για το τι προκαλεί θλίψη σε εσάς κ. Γιαννόπουλε δε μας αφορά. Σίγουρα όμως θλίψη και οργή προκαλεί η στάση σας, οι μηδενικές πρωτοβουλίες σας, η αδιαφορία, η απόκρυψη της αλήθειας και τα απανωτά ψέματά σας για το κορυφαίο έργο της Δωρίδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...