ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ: Τελικά γνώριζαν για την απένταξη του παραλίμνιου και για δύο μήνες απέκρυπταν την αλήθεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ”

Το έργο του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου, το κορυφαίο έργο της Δωρίδας με εθνική σημασία όπως έχουν όλοι αποδεχτεί, που ο δήμος Δωρίδος και η τοπική κοινωνία διεκδίκησαν και τελικά πέτυχαν να ενταχθεί σε χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκεται στον «αέρα».

Με προϋπολογισμό 23.744.516 ευρώ, και ενώ ο διαγωνισμός του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου τέως Δήμου Λιδωρικίου και νυν Δήμου Δωρίδας» βαίνει σε ολοκλήρωση, όλο και περισσότερες φωνές το τελευταίο χρονικό διάστημα μιλούσαν για προβλήματα στη χρηματοδότησή του, ακόμα και για απένταξή του.

Η παράταξή μας, «Δωρίδα για Όλους», έθεσε επανειλημμένως το ζήτημα προς τη δημοτική αρχή, στο δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική επιτροπή, ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις. Όλες οι απαντήσει που λάβαμε από το δήμαρχο Δ. Γιαννόπουλο ήταν καθησυχαστικές, ενώ το ίδιο έπραξε και με δηλώσεις του στον τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο δεν κινδυνεύει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση για το μέλλον του.

Δυστυχώς η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Με έγγραφο που παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γ. Καπεντζώνης στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2024, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 28/2/24, ενημέρωσε το δήμο Δωρίδος ότι το έργο «δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν από την πλευρά του δήμου άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Τα ερωτήματα που θέσαμε είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις:

Γιατί κύριε δήμαρχε Δωρίδος, παρότι επανειλημμένως ερωτηθήκατε, αποκρύψατε από το δημοτικό συμβούλιο, το κορυφαίο όργανο του δήμου, αυτό το έγγραφο;
Εκτός του να εκφράζεται την εμπιστοσύνη σας προς άλλους για την τύχη του έργου, τι ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου το έργο να σωθεί;
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Δ. Γιαννόπουλος είπε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν σίγουρος για την απένταξη του έργου (παρότι είχε στη διάθεσή του ένα τόσο σοβαρό έγγραφο με σαφή αναφορά για την τύχη του), επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τη δυσάρεστη εξέλιξη σε επικοινωνία που είχε την ίδια ημέρα για άλλο θέμα (!!!) με τον Μ. Γραφάκο, γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο συνδυασμός μας ως δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια για κάθε ενέργεια και εξέλιξη του θέματος ενημέρωνε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία. Όπως επίσης σε όλες τις διεκδικήσεις από την Ελλάδα μέχρι τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούσε σε συμμετοχή και συνεργασία όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σημερινή αντιθέτως έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από την τακτική που επέλεξε να το χειριστεί, αφού επί δύο μήνες και παρότι ερωτήθηκε επανειλημμένως απέκρυπτε την αλήθεια. Αυτό ως μία μικρή επισήμανση για την ώρα, με μεγάλη όμως σημασία!

Ο Συνδυασμός μας έχοντας πρωταγωνιστήσει τα προηγούμενα χρόνια στη δρομολόγηση του έργου, εθνικής σημασίας επαναλαμβάνουμε, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διακινδυνεύσει το μέλλον του, όποια θέση κι αν κατέχει. Με όσους έχουν τον ίδιο στόχο θα πορευτούμε μαζί, οι άλλοι ας μείνουν εγκλωβισμένοι στις όποιες εξαρτήσεις τους κι ας απολογηθούν στην κοινωνία για τις επιλογές και κυρίως για τα αποτελέσματά τους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...