Ευ.Βενιζέλος: Μη μας κουνάτε το δάχτυλο!

Ευ.Βενιζέλος: Μη μας κουνάτε το δάχτυλο!
Ξέσπασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επιτέθηκε σε όλους όσοι τον κατηγορούν για τις αποφάσεις που έλαβε ως υπουργός Οικονομικών.

«Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε, και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», τόνισε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Μας ενοχλεί να κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», είπε, προσθέτοντας  πως το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συστάσεις και μαθήματα, διότι σήκωσε μόνο του τον «σταυρό του μαρτυρίου».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το χαράτσι της ΔΕΗ, υπερασπιζόμενος την απόφασή του.

«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ», επισήμανε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα, διότι «ο χρόνος έχει τεράστια αξία».

Για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος.

Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει εξέφρασε την απορία του για αυτούς που μιλούν με ευκολία για τη χρεοκοπία και παραλληλίζουν την οικονομία της Ελλάδας με της Αργεντινής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...