Η θέση της Ένωσης γονέων για το θέμα του ΤΕΣΥΔ.

tesydΔελτίο τύπου εξέδωσε η ένωση γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας σχετικά με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ΤΕΣΥΔ από τη Ναύπακτο:

Σχέδιο “Αθηνά”: διαλύουν την Ανώτατη εκπαίδευση

ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΤΕΣΥΔ ΦΕΥΓΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
Η ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ναυπακτίας ,θεωρεί ως απαράδεκτο γεγονός για την πόλη της Ναυπάκτου ,την πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου παιδείας, της μετακίνησης του παραρτήματος του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(ΤΕΣΥΔ) από αυτήν.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αθηνά» ,το τμήμα του ΤΕΣΥΔ μετακινείται στην Πάτρα κα συγχωνεύεται με άλλα μετακινούμενα τμήματα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.
Ως Ένωση Γονέων θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας ,εκτός από την ακόμη περαιτέρω συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας ,στην οποία θα οδηγήσει την πόλη , στερείται κάθε λογικής.
Το ΤΕΣΥΔ είναι ένα τμήμα ,από τα ελάχιστα στην Δυτική Ελλάδα, που και μεγάλη ζήτηση έχει και εξωτερική υψηλή αξιολόγηση και ερευνητικά προγράμματα και εγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.. Τουτέστιν πληροί και με το παραπάνω, τα βασικά πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά κριτήρια που μπαίνουν από το ίδιο το πρόγραμμα «Αθηνά»
Με ποιο σκεπτικό ζητείται λοιπόν η μεταφορά του ; Υπενθυμίζουμε εδώ ,όπως επισημαίνεται και από τους υπεύθυνους καθηγητές του παραρτήματος ,ότι το ΤΕΣΥΔ αυτήν την στιγμή αριθμεί 1400 σπουδαστές με 10 καθηγητές και δρομολογείται η ένταξη του ,σε ένα τμήμα με 7000 σπουδαστές και 30 καθηγητές.. Αυτό και μόνο το γεγονός συνιστά υποβάθμιση και όχι ακαδημαϊκή αναβάθμιση, όπως επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας
Ολόκληρη η κοινότητα της τριτοβάθμιας παιδείας , ως και εμείς οι πολίτες –γονείς , έχουμε πλέον κατανοήσει ότι οι αποφάσεις τέτοιου είδους ,που γίνονται ύστερα από επιταγές της μνημονικής αντικοινωνικής πολιτικής που ακολουθείται γενικότερα, θα επιφέρουν την κατάρρευση ενός οικοδομήματος που, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του, έχει επιτελέσει εάν πολύ σημαντικό έργο.
Τα ΤEI ειδικότερα έχουν μέγιστη συνεισφορά ,μέσω της εισαγωγής φοιτητών από τεχνικά η επαγγελματικά λύκεια, στο να έχουν πρόσβαση σε τριτοβάθμια ιδρύματα παιδιά ,που σε καμιά άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν , συμβάλλοντας έτσι στη διαδικασία ένταξης τους στο μορφωτικό ,οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.
Το σχέδιο «Αθηνά» ,που επιχειρεί την συγχώνευση η κατάργηση τμημάτων έχει ,κατά την άποψη μας ως μοναδικό στόχο την υποβάθμιση των σπουδών, την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την ανάθεση αυτής σε ιδιώτες.. Στερεί από τα παιδιά των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Στην δικιά μας περίπτωση προσθέτει ένα ακόμη δυσβάστακτο φορτίο στην Ναυπακτιακη οικογένεια ,στερώντας την δυνατότητα από την νεολαία της πόλης μας ,να σπουδάσει σε ένα από τα πιο επιτυχημένα τριτοβάθμια τμήματα.
Ως Ένωση Γονέων συντασσόμαστε με τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί, από τους υπεύθυνους καθηγητές του τμήματος ,για το τι πρέπει να γίνει για να παρακαμφθεί και το μοναδικό αγκάθι στο όλο ζήτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΣΤΕΓΗΣ , ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Σύμφωνα με αυτές ,αυτό που πρέπει να γίνει, είναι απλό:
το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα αποφασίζει ομόφωνα να γίνουν τα παρακάτω:
1) Παραχωρεί για χρήση τι Δημαρχείο Αντιρρίου και, με επιστολή στην ΚΕΔ ζητά την παραχώρηση του κτιρίου της ΔΟΥ στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Έτσι, ενοίκιο τέλος.
2) Ενημερώνει την ΚΕΔ ότι εκπονεί τοπικό ρυμοτομικό στα τρία οικόπεδα του Σκα (ΒΚ 281, ΒΚ 312 & της περιφέρειας) και, ζητά την άμεση παραχώρησή τους.
Καλούμε τα μέλη μας ,τους γονείς και του μαθητές να παραστούν μαζικά σήμερα στις 7μ.μ στο δημοτικό συμβούλιο και να διατρανώσουν με την παρουσία τους την αντίθεση τους στο παράλογο επιχειρούμενο εγχείρημα της απομάκρυνσης του ΤΕΣΥΔ από την πόλη.
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...