Θλίψη στο χώρο του μπάσκετ – «Έφυγε» ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς

Θλίψη στο χώρο του μπάσκετ – «Έφυγε» ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς
Θλίψη στο χώρο του μπάσκετ - «Έφυγε» ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς


20/03/2020 – 12:23

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας από τους πλέον προβεβλημένους ανθρώπους του σερβικού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Για τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ο λόγος, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών…

Ο εκλιπών είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1976 μέχρι το 2003 ενώ παράλληλα ήταν μέλος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα, το 1991 εισήχθηκε στο Hall Of Fame για την προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ!

Γεννήθηκε στη Σερβία το 1925 και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον αθλητισμό μέσω της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην οποία υπήρξε πρωταθλητής προπολεμικά.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και ήταν από τα πρώτα μέλη καθώς και αρχηγός της μπασκετικής ομάδας του Ερ. Αστέρα. Αγωνίστηκε επίσης σε Ζελέζνιτσαρ και Παρτίζαν, αλλά και στην Εθνική της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή σε Παρτίζαν, ΟΚΚ Βελιγραδίου και Καντού, όπου έγινε ο πρώτος ξένος τεχνικός που κέρδισε το ιταλικό πρωτάθλημα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...