Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις Πύλες του Αδη στην Τουρκία!

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις Πύλες του Αδη στην Τουρκία!
Ο μυθολογικός και αρχαιολογικός όρος «Πύλες του Άδη» που αφορά τις τρεις σιδερόφρακτες πύλες του Αρχαίου Νεκρομαντείου του Αχέροντα, που βρίσκονται στο λόφο Ξυλόκαστρο στο χωριό Μεσοπόταμος του Δήμου Φαναρίου Πρέβεζας, βρίσκεται υπό… αμφιβήτηση.

Κια αυτό, γιατί Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ανακάλυψαν στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Άδη και την αποκαλούσαν η πύλη του Πλούτωνα, του Άδη δηλαδή, στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση.

Σύμφωνα με το “news.discovery.com, πρόκειται για μία μικρή σπηλιά κοντά στο ναό του Απόλλωνα, που για τους αρχαίους είχε ιδιαίτερη σημασία, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.

Η ανακοίνωση έγινε από την ιταλική ερευνητική ομάδα του Francesco D’Andria στη διάρκεια ενός συνεδρίου Ιταλών αρχαιολόγων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος ερευνητής πριν από δύο χρόνια είχε ισχυριστεί ότι ανακάλυψε, επίσης στην Ιεράπολη, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους 12 Αποστόλους.

Στην περιοχή όπου ο D’Andria ισχυρίζεται ότι βρίσκονται οι πύλες του Άδη, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ενός ναού, ενός λουτρού και αρκετά σκαλοπάτια πάνω από τη σπηλιά, περιγραφές που ταιριάζουν με τις αρχαίες πηγές. Ο ερευνητής επιμένει ότι κανείς κοινός θνητός δεν μπορούσε να πλησιάσει, παρά μόνο ιερείς και συγκεκριμένα οι ευνούχοι της Κυβέλης, της αρχαίας θεάς της γονιμότητας, σύμφωνα με τον Ιταλό επικεφαλής της έρευνας.

Φέρεται γύρω στον 6ο αιώνα μ.Χ. η περιοχή να πέρασε στους Χριστιανούς και εξαιτίας σεισμών να υπέστη καθίζηση και η σπηλιά να καλύφθηκε από πέτρες.

Ωστόσο, πριν από έναν χρόνο άλλη αρχαιολογική ομάδα είχε ανακοινώσει πως είχε ανακαλύψει την πύλη του Άδη στη Μεσσηνία. Η ομάδα ερευνητών αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού «Βαλύρα» ή κατά τη σύγχρονη ονομασία «Μαυροζούμενα», υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισε έχοντας βοηθό τους τη σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στον διάβα των αιώνων.

Η είσοδος στη φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή «Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί» , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...