Λοβέρδος: Την άποψη μου για το ΔΝΤ την είχα πει σε όλα τα υπουργικά συμβούλια

Λοβέρδος: Την άποψη μου για το ΔΝΤ την είχα πει σε όλα τα υπουργικά συμβούλια
Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός και ιδρυτής της Κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, δημοσιοποίησε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με σχόλιασμούς που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έπειτα από τη συνέντευξή του χτες στην εφημερίδα 6 Μέρες.

Ο κ. Λοβέρδος ανήρτησε την εξής ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του: «Το Σάββατο στην εφημερίδα 6 ημέρες στην ερώτηση του δημοσιογράφου, ποιός φταίει που μπλεχτήκαμε με το ΔΝΤ, έδωσα την εξής απάντηση. «Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε ότι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».

Η απάντηση μου αφορούσε την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. στο μηχανισμό διάσωσης. Την άποψη για την μη εμπλοκή του Ταμείου στη διάσωση της χώρας την είχα εκφράσει με πολύ έντονο τρόπο σε όλα τα υπουργικά συμβούλια που είχαν γίνει την περίοδο εκείνη και είναι καταγεγραμμένη από τα Μ.Μ.Ε.

Προς επιβεβαίωση παραθέτω :

α) Απόσπασμα από την ομιλία μου στις 16 Φεβρουάριο του 2012 κατά την παρουσίαση των Θέσεων για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση στο ΕΒΕΑ

…θα είμαι επιγραμματικός επ’ αυτού, ο διάλογος όμως ο σχετικός είναι τεράστιος. Η ανάγκη να αποταθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιλυθούν τα προβλήματα μας αντέφασκε με ορισμένες πτυχές της εξωτερικής μας πολιτικής και στέλναμε λάθος μηνύματα, ή μηνύματα που δύσκολα ερμηνεύονται.(…)

β) Απόσπασμα από το άρθρο μου στην Καθημερινή στις 3 Ιουνίου του 2012

Τέλος, είναι απαραίτητο, να καθοριστεί ως στρατηγικός στόχος του αναθεωρημένου προγράμματος, η ταχεία, εντός τριετίας, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς το Δ.Ν.Τ., οι οποίες σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 20 δις Ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να βοηθήσει η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Οι πολιτικοί λόγοι της απεμπλοκής μας από το Δ.Ν.Τ. είναι προφανείς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ε.Ε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...