Μία σύγχρονη ιστορία επιβίωσης στην μακρινή Αρκτική

Μια μοναδική ιστορία επιβίωσης, που μοιάζει με Χολιγουντιανό σενάριο. Ίσως να θυμίζει και την ταινία του Leonardo Di Caprio για την οποία και έλαβε ο διάσημος ηθοποιός το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για αληθινή ιστορία και όχι για μυθοπλασία, αν και έχει κάποια στοιχεία. Ο άνθρωπος που γύρισε από τους νεκρούς στην παγωμένη Αρκτική, κατάφερε και κίνησε την περιέργεια πολλών.    

Πρόκειται για μια θαυμαστή ιστορία επιβίωσης του παππού Egor Tarasov, που για 42 ημέρες κατάφερε και επιβίωσε από το πολικό ψύχος και την άγρια φύση, ανάμεσα σε πολικές αρκούδες και αδάμαστους λύκους.  

Ως βοσκός ταράνδων, ο Egor, κατευθύνθηκε προς το βόρειο άκρο της Γιακουτία, το οποίο και βρίσκεται κοντά στην Ανατολική Θάλασσα της Σιβηρίας, στον ποταμό Kolyma. Ο ηλικίας 51 ετών ήθελε να συγκεντρώσει καυσόξυλα και περίμενε να βρει το κατάλληλο σημείο μετανάστευσης για το κοπάδι του.

Όμως, οι καιρικές συνθήκες τον πρόδωσαν, με αποτέλεσμα να χαθεί στην ύπουλη παγωνιά για περίπου επτά εβδομάδες. 

Σύμφωνα με την οικογένεια του, όταν έφυγε ήταν ντυμένος για το τέλος του ,ασυνήθιστα, ήπιου καλοκαιριού, χωρίς ζεστά ρούχα, γιατί οι θερμοκρασίες την ημέρα κυμαίνονται έως 15C. Πρόκειται για το φθινόπωρο της Αρκτικής, που οι θερμοκρασίες βυθίζονται  ξαφνικά αρκετά κάτω από το μηδέν.

Τοπικά διασωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να τον βρουν, ανακαλύπτοντας ότι είχε εγκαταλείψει το σκάφος του, χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι ζωής.

Οι πιθανότητες ήταν ότι εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών πρέπει να είναι νεκρός, ειδικά όταν εντοπίστηκαν πολικές αρκούδες στη διαδρομή της μετανάστευσης των νομάδων, που ήταν κοντά στο σκάφος του.

Ακόμα και μέντιουμ κλήθηκαν να δώσουν συμβουλές σχετικά με την αναζήτηση, ενώ ορισμένοι πιστεύουν στους παραδοσιακούς «μύθους αγίων», που θεωρούσαν οτι μπορεί να έχουν κρατήσει τον βοσκό ασφαλή από τα άγρια θηράματα.

Τώρα επιτέλους διασώθηκε, ο Egor, και εξήγησε το πως χάθηκε αλλά κυρίως το πώς κατάφερε να επιβιώσει στην άγρια φύση, ως από θαύμα. 

Στην αφήγησή του υποστήριξε ότι έπεσε πυκνή ομίχλη στη βάρκα του και έχασε την κατεύθυνση του. Δήλωσε ότι προσπάθησε να βρει καύσιμα, αλλά μάταια και αναγκάστηκε να περάσει δύο ημέρες στο πλοίο, ελπίζοντας ότι θα τον βρει κάποιος. Χωρίς κανένα σημάδι βοήθειας, προσπάθησε να βρει το δικό του τρόπο για να επιστρέψει.

Δεν είχε μαζί του όπλο, ούτε καν ένα μαχαίρι. Υπήρχαν τα σκυλιά μαζί του, αλλά μετά από ένα διάστημα αγανάκτησαν από την μεγάλη βόλτα και εξαφανίστηκαν.

Ενώ οι καφέ αρκούδες και οι λύκοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ζωή του. Καθώς περπατούσε για ημέρες μήπως καταφέρει και τον εντοπίσουν, είχε ακόμα μια δυσκολία μιας και ο «ζεστός» φθινοπωρινός  καιρός γύρισε σε βροχή και από τις 28 Σεπτεμβρίου σε χιόνι. Η δε ομίχλη τον αποπροσανατόλισε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να περπατήσει σε κύκλους, και εξαιτίας του πολικού ψύχους να αποκτήσει κρυοπαγήματα στα πόδια του.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έφθασε σε μια αλιευτική καλύβα, κοντά σε ένα μικρό ποτάμι, η οποία και ανήκε στον ψαρά Ντμίτρι Sleptsov.

Ήταν έρημη, χωρίς εφόδια  αλλά τουλάχιστον του πρόσφερε στέγη και την ελπίδα ότι τελικά κάποιος θα τον ανακαλύψει. Κατάφερε να φτιάξει φωτιά, τουλάχιστον για να ζεσταθεί.

Γύρω στα τέλη του μηνός, κοντά στις 14 Οκτωβρίου, ο Ντμίτρι, ο ιδιοκτήτης της καλύβας, έφτασε με πλοίο για μια εκστρατεία αλιείας. Βρήκε εκεί τον Egor και με το τηλέφωνο που είχε μαζί του ειδοποίησε τις αρχές και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ο Egor με βάρκα, όπου και διακομίστηκε στο κεντρικό περιφερειακό νοσοκομείο.

Ο Egor είναι πατέρας τριών παιδιών και παππούς τεσσάρων και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό που του έδωσε δύναμη, ήταν ότι σκεφτόταν την οικογένεια του, την γυναίκα του και τα παιδιά του….

Πρόκειται για έναν σύγχρονο ήρωα που περπάτησε περίπου 120 χιλιόμετρα (74,5 μίλια) μέσα στο πολικό ψύχος, αψηφώντας τους νόμους της φύσης.

asdfasdf

 

asdfasdf

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...