Μια φάλαινα στο φεστιβάλ του Λονδίνου!

Μια φάλαινα στο φεστιβάλ του Λονδίνου!
Μια φάλαινα που ξεβράστηκε στις όχθες του Τάμεση τράβηξε την προσοχή των κατοίκων του Λονδίνου. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο βρέθηκαν και επιστήμονες που εξέτασαν την φάλαινα μήκους 17 μέτρων.
Αυτό το σκηνικό «στήθηκε» από τους διοργανωτές του διεθνούς φεστιβάλ GDIF – Greenwich and Docklands στο Λονδίνο. Η εν λόγω φάλαινα φυσητήρας, παρά το γεγονός ότι μοιάζει με αληθινή, είναι ένα… έργο τέχνη από υαλοβάμβακα. Με αυτή την εικαστική εγκατάσταση των βέλγων καλλιτεχνών της ομάδας Captain Boomer, που έχει τίτλο «The Great Greenwich Whale», το φεστιβάλ ετοιμάζεται για να ανοίξει τις πύλες του στις 21 Ιουνίου.

Η φάλαινα θα μεταφερθεί στο Royal Naval College στο Γκρίνουϊτς για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, επιστήμονες θα μιλήσουν για τις φάλαινες και για τις εμφανίσεις τους στον Τάμεση. Το 2006 εμφανίστηκε στον Τάμεση μια νεαρή φάλαινα, η οποία δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Το 2010 επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γιγαντιαίο σκελετό φάλαινας 200 ετών στις όχθες του ίδιου ποταμού.

Η τέχνη θα βγει έξω από τα όρια της αίθουσας και φέτος με αφορμή το φεστιβάλ GDIF. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς, εκθέσεις, εγκαταστάσεις και άλλα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...