Μυστική συνάντηση για να μη χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια!

Μυστική συνάντηση για να μη χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια!
Μπορεί επισήμως το υπουργείο Παιδείας να διαψεύδει, αλλά από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική συνάντηση του υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τις ομοσπονδίες των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο και να αρθεί το αδιέξοδο στην Παιδεία, με στόχο να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια μετά από δυόμιση μήνες απεργιών και καταλήψεων.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας μετέχουν τόσο τα σωματεία των διοικητικών υπαλλήλων που θέλουν να τερματιστεί η απεργία, όσο κι εκείνοι που επιμένουν στη σκληρή γραμμή της συνέχισης της απεργίας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο έχουν κηρύξει απεργία μέχρι την Τρίτη, όμως από την Παρασκευή είχε φανεί πως, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων διαμορφώνονταν δυο τάσεις: μια υπέρ και μια κατά της απεργίας.

Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Στο μεταξύ, ενώ κάνει βήματα προσέγγισης τους διοικητικούς, ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αποφασισμένος να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, τον οποίο παραπέμπει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό, θέτοντάς τον σε αργία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης καθηκόντων, γράφει Το Έθνος της Κυριακής.

Ειναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρύτανης τίθεται εκτός καθηκόντων

Η κίνηση Αρβανιτόπουλου γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τίθεται σε αργία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο και μετά από δυόμιση μήνες να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Αθήνας.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...