Νέες διώξεις σε στελέχη της Χρυσής Αυγής!

Νέες διώξεις σε στελέχη της Χρυσής Αυγής!
Ανοιχτό φαίνεται πως είναι πλέον το ενδεχόμενο βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίσουν νέες βαριές κατηγορίες, ακόμη και για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, οι ανακριτές έχουν συλλέξει σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης, από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές από τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες πρώην χρυσαυγιτών που αποφάσισαν να μιλήσουν δεν αποκλείται να υπάρξουν και νέες βαριές διώξεις που θα στρέφονται όχι μόνον κατά των ήδη εμπλεκομένων βουλευτών αλλά και άλλων.

Οι αποκαλύψεις για εκβιασμούς, για “προστασία” σε μαγαζιά, ειδικά στην περιοχή της Β΄ Πειραιά (Κορυδαλλός και αλλού), για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και οι βιαιοπραγίες και οι δολοφονικές επιθέσεις, αποτελούν το όχημα για τις νέες διώξεις που θα ακολουθήσουν, μόλις ο ειδικός εφέτης ανακριτής παραλάβει τη σκυτάλη των ερευνών.

Οι νέες διώξεις που αναμένεται να θέσουν εκ νέου το θέμα της προσωρινής κράτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, περιγράφονται ενδεικτικά και στο ανακριτικό έγγραφο που έφθασε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών – Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα. Ταυτόχρονα, ύστερα από τις καταθέσεις χρυσαυγιτών σχετικά με τον πραγματικό στόχο της Χρυσής Αυγής που όπως είπαν «ήταν εξαρχής και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ανοίγει ο δρόμος για να διερευνήσει η Δικαιοσύνη και αυτή τη βαρύτατη κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό, αν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ανακριτές “δέσουν”, σύμφωνα με δικαστικές πηγές δεν αποκλείεται να ασκηθεί δίωξη για βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα “προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης δεν αποκλείεται να τεθέι όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και οι κατά τόπους υπεύθυνοί της, δηλαδή οι λεγόμενοι «πυρηνάρχες».
Από τα επιβαρυντικά στοιχεία της δικογραφίας αναμένεται να αξιολογηθούν από τον εφέτη ανακριτή εκείνα που αφορούν κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και για βουλευτές της Χρυσής Αυγής αν επιβεβαιωθεί από τις ανακρίσεις η εμπλοκή τους σε θανάσιμα χτυπήματα όπως για παράδειγμα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα πάντως με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως ηθικοί αυτουργοί σε φόνους ή σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, αλλά και για προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα προσδώσει στις έρευνες πρωτοφανή βαρύτητα με απρόβλεπτες εξελίξεις για την παραμονή του εν λόγω κόμματος στη Βουλή, δρομολογώντας έτσι και πολιτικές εξελίξεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...