Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την Ομόνοια

Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την Ομόνοια
Μέλη όλοι της ομάδας πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα», οι φωτογράφοι αυτοί ζουν και αναπνέουν μέσα στην πόλη, και νιώθουν κάθε της κύτταρο. Με γνώμονα την καθημερινή τους εμπειρία, αλλά και τη φωτογραφική τους ματιά αποτυπώνουν μία από τις πιο γνωστές αθηναϊκές πλατείες που βρίσκεται μέσα στον παλμό της πόλης έχοντας ως στόχο να μας ευαισθητοποιήσουν σχετικά με το παρόν και το μέλλον της.
Γνωστές και άγνωστες όψεις της πλατείας Ομονοίας, των Χαυτείων και των οδών που καταλήγουν σε αυτήν, αποτυπώνονται στις εικόνες των φωτογράφων-πολιτών αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία της περιοχής μέσα από νεοκλασικά, αλλά και νεώτερα κτίρια, στιγμές, πρόσωπα, φιγούρες, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και νυχτερινές λήψεις. Όλα συνθέτουν ένα μωσαϊκό της σύγχρονης ζωής στην ιστορική και πολύπαθη πλατεία αυτής της πόλης.

Όπως σχολιάζει σχετικά με την έκθεση και ο ιδρυτής της ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα», ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος: «Μέσα από την κινητοποίηση των εκατοντάδων μελών της ομάδας μας, αποσκοπούμε στην αποτύπωση της πραγματικότητας, αλλά και στην αποστολή ενός μηνύματος για την ανάγκη αναβάθμισης της πλατείας Ομονοίας».

Επίσης, να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα δοθούν σε τέσσερα σχολεία μέσω της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα-βοήθεια στα παιδιά»,  τα οποία βρίσκονται στο Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και το Μενίδι, αλλά και προς τις οικογένειες των μαθητών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

12 Ιανουαρίου 2014
Έως 18 Ιανουαρίου 2014. «Αθηναίοι πολίτες φωτογραφίζουν την Πλατεία Ομονοίας». Καπλανών 5, Μασσαλίας & Καπλανών 5, 210 3390946, 6944-327211. Κυριακή 13:00-17:00 Δευτέρα και Σάββατο 12:00- 15:00 Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 – 20:00.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...