Οι Γερμανοί γνώριζαν το μακελάρη του Βερολίνου αλλά τον έχασαν!

ΕΠΙΚΗΡΥΞΑΝ ΜΕ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΤΥΝΗΣΙΟ ΤΖΙΧΑΝΙΣΤΗ

Με την ίδια τους τη ζωή πλήρωσαν δώδεκα αδικοχαμένες ψυχές στο Βερολίνο την εγκληματική αμέλεια των γερμανικών αρχών που γνώριζαν για την επικίνδυνη δράση του μακελάρη με το φορτηγό αλλά έχασαν τα ίχνη του λίγο πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά.

Μετά τη γκάφα τους να συλλάβουν το λάθος άνθρωπο – έναν 23χρονο Πακιστανό – «δείχνοντάς» τον εξαρχής ως το δράστη, παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση, χθες αποκαλύφθηκε μια ακόμη πιο σκανδαλώδης ολιγωρία της Γερμανικής Αστυνομίας που οδήγησε στο αιματοκύλισμα της περασμένης Δευτέρας.

Όπως προκύπτει, ο πραγματικός δράστης, που κυκλοφορεί ελεύθερος και έτοιμος να χύσει κι άλλο αίμα αθώων ανθρώπων, βρισκόταν πριν την τραγωδία στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών καθώς υπήρχαν υποψίες σε βάρος του ότι προετοίμαζε μια επίθεση. Μάλιστα, το Νοέμβριο είχε ειδοποιηθεί το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας για αυτό το άτομο, όπως παραδέχθηκε υπουργός της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη – βόμβα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, την ώρα μάλιστα που οι Γερμανοί μας κουνούσαν το δάκτυλο για τον Αφγανό δολοφόνο της 19χρονης στο Φράιμπουργκ επειδή αποφυλακίστηκε από την Ελλάδα και βρέθηκε ανενόχλητος στη Γερμανία.

Βασικός ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Βερολίνου είναι ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί, τον οποίον οι Γερμανοί επικήρυξαν με 100.000 ευρώ. Την επικήρυξη ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. «Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, κάτω από το κάθισμα του οδηγού του μοιραίου φορτηγού που σκόρπισε τον τρόπο στη χριστουγεννιάτικη αγορά, βρέθηκαν τα έγγραφα και η ταυτότητα του 24χρονου, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος» την περασμένη άνοιξη από τις αρχές της Γερμανίας.

Γεννημένο στο Ταταουίν της Τυνησίας, φέρεται να  χρησιμοποιούσε πολλές διαφορετικές ταυτότητες και ονόματα (Μοχάμεντ Α., Αχμέντ Α. κ.ά) τα τελευταία χρόνια της ζωής του, προφανώς για να καλύψει τα ίχνη του και τις διασυνδέσεις του με γνωστούς τζιχαντιστές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τυνήσιος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, λόγω των υποψιών των αρμόδιων υπηρεσιών από τον Φεβρουάριο κιόλας του 2016 ότι ο 24χρονος είχε σχέσεις με τζιχαντιστικούς πυρήνες στη Γερμανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο ύποπτος ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.  

Μεταξύ αυτών των ανδρών ήταν και ο Ιρακινός Αμπού Γουάαλα, ο οποίος θεωρείται το «Νούμερο 1» του ΙSIS στη Γερμανία, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτιζε στην διάδοση του «μηνύματος» του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του αλλά τον «έχασαν» το Δεκέμβριο, δηλαδή λίγες ημέρες πριν το αιματηρό χτύπημα.

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ο νεαρός Τυνήσιος συγκατοικούσε με τους εν λόγω άνδρες για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να προμηθευτεί και ένα όπλο από έναν πληροφοριοδότη των τοπικών αρχών.

Παλιότερα είχε κατηγορηθεί για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε. Τον Αύγουστο είχε συλληφθεί στο Φρίντριγκσαφεν γιατί βρέθηκε με ψεύτικη ιταλική ταυτότητα, ενώ είχε καταγραφεί σε κέντρο προσφύγων στην πόλη Έμεριχ, κοντά στα σύνορα Γερμανίας – Ολλανδίας.

Κάποια γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσπάθειες απέλασης του Αμρί από την γερμανική κυβέρνηση, βάσει της συγκεκριμένης ύποπτης δραστηριότητας, με το αίτημα ωστόσο να μη γίνεται τελικά δεκτό από την Τυνησία, λόγω έλλειψης στοιχείων για το ποιόν του.

Σημειώνεται πως η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι Τυνήσιος ήταν ο δράστης και της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου με 86 νεκρούς, μία επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε επίσης αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Πυρά κατά της Μέρκελ

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο Βερολίνο και ένας δημόσιος διάλογος άνοιξε στη Γερμανία για το αν χρειάζεται να προστατευθούν οι δημόσιες πλατείες με εμπόδια από μπετόν ή αν απλώς θα επιτραπεί στην αστυνομία να κάνει περιπολείς, όπως γίνεται σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, η πολιτική πίεση ανέβηκε κατακόρυφα έναντι της καγκελαρίου Μέρκελ, στην οποία επικεντρώνονται όλες οι κριτικές για την μεταναστευτική της πολιτική, η οποία κρίνεται πολύ γενναιόδωρη.

Οι λαϊκιστές της Δεξιάς πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις εναντίον της Μέρκελ και την κατηγορούν, λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες βουλευτές εκλογές, ότι έβαλε τη Γερμανία σε κίνδυνο με την πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες.

Σύλληψη Μαροκινού με ελληνικό «άρωμα»

Στο μεταξύ, η Αστυνομία της Γερμανίας προχώρησε

στη σύλληψη του 24χρονου Μαροκινού Ρεντουάν Σ. ως υπόπτου για μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συγκεκριμένος συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του δικτύου του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ,  που ηγήθηκε των πολύνεκρων επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, ο Ρεντουάν Σ. ήταν υπεύθυνος για τα κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία και την Ελλάδα μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και αρχών του 2015 που χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις για την προετοιμασία των επιθέσεων.

Ο ύποπτος φέρεται να γνώριζε από τον Αμπαούντ τα σχέδια της επίθεσης στην ανατολική πόλη του Βελγίου Βερβιέ.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...