Οι… “Ιδανικές μορφές” του Καβάφη

Οι...
Η έκθεση «Ιδανικές “μορφές” κι αγαπημένες» που εγκαινιάστηκε χτες, Τρίτη, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, αναπτύσσει έναν διάλογο ανάμεσα στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη και την τέχνη της αρχαιότητας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο καθηγητής Νικόλας Σταμπουλίδης και οι κυρίες Μαρία Δόγκα-Τόλη και Μιμίκα Γιαννοπούλου.

Από την είσοδο ακόμα της έκθεσης, τα γυαλιά του ποιητή, χαρτιά και σημειώσεις του «πετάνε» στον χώρο. Εικοσιεφτά ποιήματα του μεγάλου ποιητή, συνδέονται με κομμάτια της αρχαιότητας δημιουργώντας μια εικόνα γύρω από τον μεγάλο Έλληνα ποιητή.

Μια έκθεση που είναι ονειρικά σκηνοθετημένη, που ταυτίζεται με τις ιδέες και τις νοητές εικόνες που “έχτιζε” ο Καβάφης μέσα από τη δουλειά του. Δίπλα σε κάθε έκθεμα μπορείς να πάρεις και να διαβάσεις ένα αντίστοιχο ποίημα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύλληψη που αξίζει να επισκεφτείται καθότι σπάνια τέτοιες εκθέσεις στήνονται στην Αθήνα.

Χωρισμένη σε πέντε ενότητες, η έκθεση αναπτύσσεται στους δύο ορόφους του Μεγάρου Σταθάτου. Του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Αρχείο Καβάφη / Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το ΥΠΠΟ.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσια των δράσεων για το «Ετος Καβάφη», το οποίο και τιμά τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα 80 από τον θάνατό του. Τα περισσότερα εκθέματα προέρχονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και από άλλα μουσεία της χώρας.

«Ιδανικές “μορφές” κι αγαπημένες…» – Εικονογραφώντας ποιήματα του Καβάφη: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου
Από 27 Νοεμβρίου 2013 ως 30 Μαρτίου 2014.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...