Το Ντουμπρόβνικ είναι η πιο τουριστική περιοχή

Με την ταξιδιωτική βιομηχανία να έχει ανακάμψει με πλήρη ισχύ μετά τα χρόνια της κορύφωσης της πανδημίας Covid-19, οι κάτοικοι των αγαπημένων τοποθεσιών για διακοπές στην πόλη αισθάνονται τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Η γραφική πόλη Hallstatt στην Αυστρία είναι ένα τέτοιο μέρος, που έχει γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες εβδομάδες αφού η τοπική κυβέρνηση έβαλε εμπόδια για να εμποδίσει τους τουρίστες να βγάζουν selfie και εισήγαγε ημερήσιους περιορισμούς στον αριθμό των λεωφορείων και των αυτοκινήτων. Το παρακάτω διάγραμμα δίνει μια ιδέα για το πόσο πολυσύχναστες μπορεί να είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας ετήσιους τουριστικούς αριθμούς από το 2019 (το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία) για να υπολογιστεί μια εκτίμηση του αριθμού των παραθεριστών στους ντόπιους κατοίκους.

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας έρχεται πρώτο στη λίστα με 36 τουρίστες για κάθε κάτοικο της περιοχής. Σύμφωνα με το Holidu, το πρακτορείο ενοικίασης εξοχικών κατοικιών που δημιούργησε την κατάταξη, η πόλη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το Ντουμπρόβνικ, όπως πολλές από τις πόλεις που κατατάσσονται ψηλά στη λίστα, έχει μικρό πληθυσμό. Αυτό είναι σε σύγκριση με πόλεις όπως το Λονδίνο, το οποίο κατατάσσεται στην 29η θέση από τις 35 πόλεις που αναλύθηκαν, το οποίο έχει πληθυσμό σχεδόν 9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στη δεύτερη θέση έρχονται η ιταλική πόλη της Βενετίας, η βελγική πόλη της Μπριζ και η ελληνική πόλη της Ρόδου, όλες με 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Στη Βενετία, ο υπερτουρισμός έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό σε κρουαζιερόπλοια τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι αρχές να απαγόρευσαν τελικά την είσοδο των πλοίων στο κέντρο της πόλης από τον Αύγουστο του 2021. Οι δύο τελευταίες πόλεις που ολοκληρώνουν το top 10 είναι το Δουβλίνο της Ιρλανδίας με 11 τουρίστες ανά κάτοικο και Ταλίν της Εσθονίας με 10 τουρίστες ανά κάτοικο.

Η Holidu συγκέντρωσε μια μικρή λίστα με 35 πόλεις με βάση τις λίστες πόλεων με τις περισσότερες επισκέψεις του The Savvy Backpacker και της Air Mundo.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...