Ο Αlain Lefevre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αlain Lefevre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο διάσημος καναδός πιανίστας και συνθέτης Αλέν Λεφέβρ συμπράττει -στις 21 Οκτωβρίου- μαζί με την Καμεράτα και ερμηνεύουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, ανάμεσα τους και μια σύνθεση που υπογράφει ο ίδιος.

Ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής μας, έτσι όπως τον έχει κατατάξει ο διεθνής τύπος, ο Alain Lefevre, συναντά -στις 21 Οκτωβρίου- στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον «δικό» μας πρεσβευτή στο εξωτερικό, την πολυβραβευμένη για την πρόσφατη δισκογραφική της δραστηριότητα αλλά και τις εμφανίσεις της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης (στις 8.30 το βράδυ) ο διάσημος Καναδός πιανίστας μαζί με την Καμεράτα θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, ανάμεσα τους και μια σύνθεση που υπογράφει ο ίδιος με πηγή έμπνευσης την Ελλάδα και το φως της.

Την ιδιαίτερη αυτή μουσική συνάντηση ανοίγει η Καμεράτα με τρεις χορούς, τον «Μαζωχτό», τον «Ηπειρώτικο» και τον «Τσάμικο» από τους δημοφιλείς Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ένα σώμα 36 συνολικά χορών που αντλούν έμπνευση από την ελληνική δημοτική μουσική παράδοση και που γράφτηκαν την περίοδο 1936-1949. Θα ακουστούν σε μεταγραφή για έγχορδα από τον ίδιο τον συνθέτη.

Ακολουθεί η τετραμερής Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, έργο 48, του Τσαϊκόφσκι ενώ στη συνέχεια ο Αλέν Λεφέβρ, ανεβαίνει  στη σκηνή για να ερμηνεύσει στο πιάνο το Impressions Helléniques (για σόλο πιάνο), ένα κύκλο τριών δικών του συνθέσεων εμπνευσμένων από την Ελλάδα. Τα κομμάτια αυτά που φέρουν τους τίτλους «Ήλιος», «Θάλασσα» και «Άνεμος» έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2002, από το Lefevre στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές».

Η βραδιά θα κλείσει με το εξαιρετικό Κοντσέρτο αρ.1 για πιάνο, τρομπέτα και έγχορδα, op. 35 του μεγάλου ρώσου μουσουργού Νμίτρι Σοστακόβιτς.

Μαζί με την Καμεράτα θα εμφανιστεί σε ρόλο σολίστ εμφανίζεται ο τρομπετίστας Παναγιώτης Καίσαρης, ενώ τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

Τιμές εισιτηρίων: 6.50,8, 11, 20,28 και 40 ευρώ, Πληροφορίες: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...