Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι: «Δεν κερδίσαμε παρότι βγήκαμε πρώτοι»

Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι: «Δεν κερδίσαμε παρότι βγήκαμε πρώτοι»
Εμφανώς απογοητευμένος  απογοητευμένος ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Έκανε τα πρώτα του σχόλια μετά το χθεσινό εκλογικό θρίλερ, λέγοντας πως «δεν κερδίσαμε παρότι βγήκαμε πρώτοι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι το πρώτο κόμμα. Τώρα ή θα πάνε σπίτι ή ο Γκρίλο θα μας πει τι θέλει να κάνει. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Όπως είπε, αυτό που συνέβη στην Ιταλία δε θα συνέβαινε ποτέ σε άλλα κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία όπου μια ψήφος θα εξασφάλιζε την πλειοψηφία για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος δε μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή κυβέρνηση δε μπορεί να πει ότι νίκησε. Δεν νικήσαμε και αυτή είναι η απογοήτευσή μας», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον Μπερσάνι αυτό που επηρέασε πολύ την ψήφο των Ιταλών ήταν η νεανική ανεργία και η ύφεση, αλλά κυρίως «η άρνηση απέναντι στην πολιτική όπως αυτή παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια, με ανεπαρκείς θεσμούς και μια πολιτική που εμφανίστηκε ηθικά μη αξιόπιστη».

Αυτό που είπε με μεγάλη βεβαιότητα είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή, για αυτό το λόγο αυτό που επιθυμεί είναι να σχηματίσει μια «κυβέρνηση αλλαγής». Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως είναι αρνητικός στις συζητήσεις περί συνεργασιών και τόνισε πως «θα εκφράσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εντυπώσεις μας, τις εκτιμήσεις μας και στο τέλος θα μας πει εκείνος ποιος είναι ικανός να σχηματίσει κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Άφησε με λίγα λόγια να εννοηθεί ότι αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με το Λαό της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι, συμπληρώνοντας πως «διπλωματικές συμπεριφορές δεν αντιστοιχούν στην αλλαγή που θέλουμε να υπάρξει, πρέπει να ανατρέψουμε το πλάνο, γιατί αυτή η χώρα δεν αντέχει άλλες πιρουέτες διπλωματίας».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στους ιδιαίτερα απογοητευμένους υποστηρικτές του Pd οι οποίοι τον καλούσαν να παραιτηθεί και προσκαλούσαν τον Ματέο Ρέντζι, τον κύριο αντίπαλό του στις εσωκομματικές, να επανέλθει. «Εγώ έκανα τις εσωκομματικές. Δεν είμαι άνθρωπος που εγκαταλείπει το καράβι», τόνισε.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...